BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.435,32
HABER /  DÜNYA

Abbas'tan Türkiye'ye teşekkür ziyareti

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin'in yeni statüsü için verdiği destek nedeniyle Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacak.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetine icabet eden Abbas, 10-12 Aralık 2012 tarihleri arasında bir dizi temasta bulunacak.

Açıklamada, ziyaretin, 29 Kasım 2012 tarihli Birleşmiş Milletler Genel Kurulu oturumunda yapılan oylama sonucunda Filistin'in Birleşmiş Milletler'de ''üye olmayan gözlemci devlet'' statüsü kazanmasının ardından Devlet Başkanı Abbas'ın yurt dışına yapacağı ikili çerçevedeki ilk resmi ziyaret olması bakımından tarihi önem taşıdığı belirtildi.

Abbas'ın 11 Aralık günü Ankara'da gerçekleştireceği temaslarda, Türkiye ile Filistin arasındaki çok boyutlu işbirliğinin yanısıra muhtelif bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunacağı ifade edilen açıklamada, ziyaretin iki devlet arasındaki müstesna ilişkilerin pekiştirilmesi için ilave bir vesile teşkil edeceği de kaydedildi.