BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.404,50
HABER /  GÜNCEL

Korsika'da yine şiddet

Fransa'nın Korsika adasında yeniden patlak veren şiddet olaylarında bir kişinin vurularak öldürüldüğü, en az 17 eve patlayıcılar atıldığı bildiriliyor.

Abone ol

Fransa'nın Korsika adasında yeniden patlak veren şiddet olaylarında bir kişinin vurularak öldürüldüğü, en az 17 eve patlayıcılar atıldığı bildiriliyor.

Korsika yetkilileri, dün Calvi kentinde, otomobilindeyken vurularak öldürülen 29 yaşındaki gece kulübü patronu Jeremy Mattioni'nin yakınlarda serbest bırakılan bir mahkum olduğunu kaydetti.

Saldırı düzenlenen konutların çoğunun boş sayfiye evleri olduğu belirtildi.

Korsika adası, uzun yıllardır rakip çeteler arasında çatışmalara ve Fransa'dan bağımsızlık elde etme talebiyle yürütülen şiddete sahne oluyor.

Son adam öldürme olayının, evlerin bombalanması olayıyla ilişkili görülmediği kaydedildi.

Ancak dün Calvi kentinde bir şahıs patlayıcı maddeler bulundurduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Bombalama olaylarıyla bu tutuklama arasında bir bağlantı olup olmadığı da anlaşılamadı.

Bu Cumartesi, bazı kesimlerce, 18. yüzyılda ada anayasasının kabul edilmesine atfen, Korsika'nın ulusal günü olarak kabul ediliyor.

Bu yıl Korsika'daki şiddet olaylarında en az 19 kişi öldü. Öldürülen kişiler arasında Ekim ayında öldürülen tanınmış avukat Antoine Sollacaro da vardı.

Yakınlarda adayı ziyaret eden Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls, Korsikalılara "güvenlik konusundaki mücadelenin azami kararlılıkla sürdürüleceği" sözünü vermişti.