BIST 9.771
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,85
HABER /  MAGAZİN

Ben de 'onlardan' kaygılıyım!

Şarkıcı Murat Göğebakan "Kaygılıyız" başlığı altında ilan veren sanatçıları eleştirdi.

Abone ol

Ünlü sanatçı Murat Göğebakan, 100 sanatçı, yazar, akademisyen ve müzisyenin "Kaygılıyız" adı altında ilan vermesini eleştirdi.

Türkiye'de ‘Gezi’ protestoları sonrasında ortamın gerginleştiği ve toplumun kutuplaştırıldığını ileri sürerek bu nedenle endişelerini dile getirmek isteyen, sanatçı, yazar, akademisyen ve müzisyen yaklaşık 100 kişi, gazeteye "Kaygılıyız" başlığıyla ilan verdi.

Anadolu Rock müziğin ünlü ismi Murat Göğebakan da bu ilanı verenleri eleştirerek, "Dünyada herkesin yaşam hakkı var. Herkesin kendine göre bir düşüncesi, bir fikri, bir zikri var. O zaman ben de onlardan kaygılıyım. Ben kimin ne halt yediğini çok iyi biliyorum. Ben buradan biliyorsam yukarıdaki ağabeyler neler biliyor. Kimin nerelerde ne içtiğini herkes biliyor. Ne zevkler yapıldığını, ne keyifler yapıldığını iyi biliyor." dedi.

Göğebakan, sanatçıların yapıcı olması gerektiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Sanatçıları siyasetten ayrı düşünmek yanlış bence. Sanatçı siyasetin içinde olmalı. Çünkü sanatçı insanlar daha naif insanlardır. Senin düşünemediğini düşünürler, daha güzel hesap yaparlar. Bardağın boş tarafından bakmayacağız. Biz dolu tarafından bakacağız sanatçılar olarak, doğrusu bu." dedi.

"FAZLA GAZLARI VARMIŞ DEMEK Kİ!"

Göğebakan, ‘Gezi’ olaylarına da değinerek, bazılarının gazı olduğunu, bu gazın çıkartıldığını ifade ederek, “Fazla gazları varmış demek ki, gazları da alınınca rahat rahat oturuyor şimdi herkes. Bu ülke bizim ülkemiz, bizim vatanımız, bizim milletimiz, bu bizim halkımız. Beraberinde biz halkımıza sahip çıkmak zorundayız. Yeter artık bundan sonra cılkı çıktı. Yapacağını yaptı kardeşlerim, herkes yaptı. Her iki taraf da bir şeyler yaptı. Artık işimize gücümüze bakalım. Hafta sonu tatili bitti, pazartesi günü işbaşı yapacağız bitti. Artık bu Gezi, park mark bitti, tatil bitti artık işe bakacağız, önümüze bakacağız. Açıkta kalan rakamsal zararın en kısa zamanda telafisini nasıl yapacağız ona bakmamız lazım” diye konuştu.