BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,45
HABER /  MAGAZİN

Levent Kırca'dan Erdoğan kehaneti

Levent Kırca'dan yeni inciler geldi. Bu kez de Erdoğan'ın seçime gerek kalmadan düşeceğini öne sürdü.

Abone ol

Levent Kırca bu kez sanat camiasını kızdıracak. Buna Cem Yılmaz da dahil. Zira kendi yolundan gitmeyenleri 'dansöz" ilan etti.

Başbakan için de iddiası var. Kehanetine göre Erdoğan seçime kalmadan iktidardan düşecek.

Levent Kırca, Nevşehir’in Ürgüp İlçesi'ndeki Perissia Otel’de oynayacağı 'İçeridekiler' adlı tiyatro oyunu öncesinde gazeteciler aracılığı ile bütün sanatçı dostlarına çağrı yaptığını söyledi. Kırca, bir gazetecinin Cem Yılmaz ile arasındaki tartışmaları hatırlatması üzerine, "Esas soruya gelsene ağabey. Niye kesilecek yerleri soruyorsun? Oralar atılacak. Cem Yılmaz beni uzaktan yakından ilgilendirmez" dedi.

AT OLSAM ATLARI ÇAĞIRIRDIM

Kırca, duayen, Türkiye Cumhuriyeti tarafından 'Devlet sanatçısı' ilan edilmiş bir sanatçı olarak, Türkiye Cumhuriyeti için verilen mücadeleye meslektaşlarını, sanatçı dostlarını davet ettiğini anlatırken şöyle dedi: "Tavuk olsaydım tavukları, at olsaydım atları çağırırdım. Sanatçı olduğum için sanatçıları çağırıyorum. Diyorum ki; bu kavga tek başına Levent Kırca’nın ya da bu iş için ortalarda olan 3 sanatçının vazifesi değil. Atatürk’ün de dediği gibi, 'Sanatçı, alnında ışığı ilk gören kişidir.' Onun için sanatçılara demokratik olarak korkmadan, kaçmadan, yandaşlık yapmadan Cumhuriyet’e sahip çıkmaları çağrısı yapıyorum."

3 TİP SANATÇI VAR BİRİNCİSİ YANDAŞ

Kırca, halkın elinde bir karanfille, demokratik yollardan gelişmelere isyan ettiğini, kendisinin de yüreği ve elinde bir karanfille bu isyanda katıldığını söyledi. Kırca, 3 tip sanatçı olduğunu öne sürerek şöyle konuştu: "Birincisi yandaş; Tamamen iktidar ve hükümetin yandaşı olmuşlar. Yetmez ama evetçiler bunlar; 'Biz AKP hükümetini destekliyoruz. Onların açılımına katılıyoruz.' Bu da bir görüştür, saygı duyarım. Biri siyahı, biri beyazı beğenir. Ben Cumhuriyet'i beğeniyorum. Diğeri hiç ses çıkarmayıp bir öyle bir böyle dansöz gibi kıvıranlar var.

Benim lafım bu dansözlere. Dansözlere diyorum ki; 'Cumhuriyet gidiyor, artık başka durak kalmadı. Gelin bu son durakta Cumhuriyeti’nize sahip çıkın. Çocuğunuz çoluğunuz, torununuz tombalağınız için sahip çıkın. Memleketi şeriat düzenine götürüyorlar.

Ben kızlarımızın yarında karşıma açık saçları, gözlüğü, kısa kollu esbablarıyla karşıma gelmesinin mücadelesini veriyorum. Onun için bütün sanatçı arkadaşlarıma, buna Cem Yılmaz da dahil çağrı yapıyorum.

SEÇEMİ KALMADAN TAYYİP GİDECEK!

Sanatçıları Cumhuriyet’e sahip çıkmaya çağırdığını, Cem Yılmaz'ın umurunda olmadığını söyleyen Levent Kırca, "Gezi Parkı olayları benim çağrımın karşılığıdır. Türkiye’nin yüzde 75’inin ayaklanması benim çağrımın karşılığıdır. Tayyip Erdoğan hükümetinin gidiyor, panik halinde olması, ABD'nin Tayyip’ten vazgeçmesi benim çağrımın karşılığıdır. Cumhuriyet’in yeniden gündeme gelmesi, Türk halkının buna sahip çıkıyor olması çağrılarımın karşılığıdır. Benim için bugün Türkiye’de bir bayramdır. Önümüzdeki ilk seçimlere kalmadan Tayyip Erdoğan ve hükümeti gidecektir. Bunu buraya yazıyorum. Bitmiştir. Yasal yollarla, demokratik yollarla ellerimizde karanfillerle biz bu hükümeti bitirmişiz."

BU BİR OYUNDUR!

Londra’daki konuşması sonrasında aralarında Nevşehirli bir avukatın da bulunduğu kişilerin hakkında suç duyurusunda bulunmasını değerlendiren Levent Kırca, bunların suç duyurusunda bulunmaya devam etmesini istedi. Kırca şöyle dedi:

"Suç duyurusunda bulunmak 'Sen suçlusun' demek değildir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti tehlike altındadır. Yok edilmek üzere tavır vardır. Bayrağı, T.C.’si, Türk Silahlı Kuvvetlerinin değerli subayları başta olmak üzere çalışılıyor. Türkiye, bir yasaklar ülkesi haline gelmiştir. Yıkılası Cumhuriyet dönemine girilmiştir.

Bu nedenle de Türk gençliği ve Türk halkı yüzde 75’i ayaklanmıştır. Hapishanelerdeki davaların düzmece olduğunu biliyoruz. Balyoz Harekat Planı, Ergenekon Davası. Duruşmalarda bu davalar 100 defa çürütüldü. İnsanları hapishanelerde bekletiyorlar. Sebep; Abdullah Öcalan’ı çıkartacak, ondan sonra boşaltacaklar. Bu bir oyundur. T.C.’nin bir vatandaşı olarak bayrağıma, T.C.’me, vatanıma, milletime, gençlerime sahip çıkmak benim vazifemdir. Vazifemi demokratik yollardan yasal biçimde sürdürürüm. Yanlış ve illegal bir şey yapmıyorum. Türkiye’de Cumhuriyete, Bayrağa, Atatürk’e sahip çıkmak suç ise ben bu suçu bilerek işliyorum. İsteyen her vatandaş, o avukatı da burnundan öperim, şikayette bulunabilir. Ben de onlardan şikayetçiyim."


LEVENT KIRCA HABERLERİ
Gel de inan Levent Kırca'nın bu lafına

Gezi eylemlerinde keskin çıkışlarıyla dikkat çeken Levent Kırca, 'Erdoğan'ın sonu Menderes'e benzeyecek' sözlerine açıklık getirdi.

AK Parti'den Levent Kırca'ya çok sert yanıt!
Gezi Parkı eylemleri ile ilgili yaptığı açıklamalarda tepki toplayan Levent Kırca'ya AK Partili Mehmet Metiner'den çok sert bir tepki geldi.

Levent Kırca'dan rezil Erdoğan yorumu
Levent Kırca Gezi olayları ile birlikte iyici coştu. Canlı yayında akıl almaz iddialar ortaya atıp Başbakan hakkında Menderes benzetmesi yaptı.

İsmail Nacar'dan Levent Kırca bombası
Kamuoyunda İslami yazar olarak bilinen "Mehmet Ali Alabora için ölüm fermanı çıkardılar. Bu yönde duyumlarım, tespitlerim var" diyen İsmail Nacar İnternethaber'e konuştu.