BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Gel de inan Levent Kırca'nın bu lafına

Gezi eylemlerinde keskin çıkışlarıyla dikkat çeken Levent Kırca, 'Erdoğan'ın sonu Menderes'e benzeyecek' sözlerine açıklık getirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER - Gezi olayları sırasında Ulusal kanalda yaptığı skandal konuşmadan sonra Levent Kırca izah üstüne izah yapıyor. 

15 Haziran gecesi yaşanan olaylar sırasında Levent Kırca Genel müdürlüğünü yaptığı Ulusal Kanal'a çıkmış ve şoke eden açıklamalar yapmıştı.

Kırca, "Kendini hükümeti ile birlikte Adnan Menderes’e benzeten Tayyip Erdoğan’ın neredeyse artık finali de Adnan Menderes’e benzeyecektir" demişti.

Levent Kırca bu sözü büyük tepki çekince özür niteliğinde açıklamalar yapmaya başladı. Konuyla ilgili bugün bir kez daha izahatta bulundu.

Kırca, "Ben sadece hükümetin yıkılmasını kastettim. Ölüm cezasına karşıyız. Bugün eğer Tayyip Erdoğan'ı asmaya kalkarlarsa, Deniz Gezmiş için yürüdüğüm gibi, onun için de yürürüm. Çünkü asılması onu kahraman yapar. Yargılanmalı ve yaptıklarının zulmünü çekmeli" dedi.

"TAYYİP İÇİN DE YÜRÜRÜM"

Bir konuşmasında Adnan Menderes ile Tayyip Erdoğan'ı kıyasladığını hatırlatan Kırca, şunları söyledi:

"Adnan Menderes iktidarı Türkiye'yi Amerika'ya ilk satan hükümettir. 'Sakın sonun Adnan Menderes'e benzemesin' dedim. Ancak şunu da ekledim, ben sadece hükümetin yıkılmasını kastettim. Ölüm cezasına karşıyız. Bugün eğer Tayyip Erdoğan'ı asmaya kalkarlarsa, Deniz Gezmiş için yürüdüğüm gibi, onun için de yürürüm. Çünkü asılması onu kahraman yapar. Yargılanmalı ve yaptıklarının zulmünü çekmeli."


Levent Kırca'dan rezil Erdoğan yorumu

Levent Kırca Ulusal kanaldaki canlı yayında Başbakan hakkında Menderes benzetmesi yaptı. Tahrik dolu mesajlar veren Kırca, gösteriler için ise "Şu anda benim gözlediğim karşımızda bir Kurtuluş Savaşı gerçekleşmektedir. Nasıl bir Cumhuriyet birinci kurtuluş ise bu da artık son kurtuluştur. Bu kurtuluşta Türk halkı kurtulacaktır" dedi. (Devamı)

Levent Kırca bakın nasıl çark etti!


Erdoğan için "Sonu Menderes gibi olacak" diyen Levent Kırca bu sözlerinden çark etti. (Devamı...)

2773.jpg