BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,68
HABER /  GÜNCEL

Sıcaklık azalıyor yağış geliyor

Meteoroloji yeni haftada beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı.

Abone ol

Yeni hafta soğuk ve yağışlı başladı. Meteoroloji özellikle bu illerde yaşayanları yağışa karşı uyardı. İşte yurtta hava durumu...

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz üzerinden kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte gelecek yağışlı sistemin, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları (Zonguldak, Bartın, Sinop, Düzce, Karabük, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Samsun, Ordu) ile akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz kıyılarında (Rize, Artvin'in Hopa ve Arhavi ilçeleri, Trabzon, Giresun) yerel olarak kuvvetli olması, aynı zamanda yağışla birlikte kuzeyli rüzgarların kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

SICAKLIK AZALIYOR

Hava sıcaklığı, ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde 6 ila 10 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, Karadeniz kıyıları, Güney Ege kıyıları, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s), Batı ve Orta Karadeniz ile gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'de fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Batı ve Orta Karadeniz kıyıları (Zonguldak, Bartın, Sinop, Düzce, Karabük, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Samsun, Ordu) ile akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz kıyılarında (Rize, Artvin'in Hopa ve Arhavi ilçeleri, Trabzon, Giresun) yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, deniz ve kara ulaşımında aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, Karadeniz kıyıları, Güney Ege kıyıları, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) , Batı ve Orta Karadeniz ile gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'de fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

BATI VE ORTA KARADENİZ İÇİN FIRTINA UYARISI: Batı ve Orta Karadeniz'de batı ve kuzeybatı yönlerden esmekte olan rüzgarın Batı Karadeniz'de kuvvetli fırtına (50-90 km/s), Orta Karadeniz'de tam fırtına (75-100 km/s), gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'de fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Kırklareli çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/s) olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu, kuzey ve iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, Kütahya çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 Km/S) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı bulutlu, Adana'nın iç kesimleri, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri ve İskenderun çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Çankırı ve Yozgat çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimleri ile Karabük, Düzce ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/s) ve yer yer fırtına (50-70 Km/S) şeklinde esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, Orta Karadeniz Bölümü ile Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Samsun ve Ordu ile akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/s) olarak esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/s) esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar yarın (Pazartesi) batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esecek.

screen-shot-2013-07-01-at-8.54.31-am.png

screen-shot-2013-07-01-at-8.54.36-am.png

screen-shot-2013-07-01-at-8.54.42-am.png

screen-shot-2013-07-01-at-8.54.46-am.png

screen-shot-2013-07-01-at-8.54.51-am.png