BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.430,22
HABER /  POLİTİKA

BDP PKK görüntülerini araştırıyor

Cizre'de PKK'lılar tarafından kurulduğu belirtilen YDG-H adlı grubun Cizre'de düzenlediği 'diploma töreni' görüntüleri için Selahattin Demirtaş ne dedi?

Abone ol

Cizre'de PKK'lılar tarafından kurulduğu belirtilen YDG-H adlı grubun Cizre'de düzenlediği 'diploma töreni' görüntüleri için BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "parti teşkilatımız vasıtası ile araştırıyoruz" dedi.

PKK ’lılar tarafından kurulduğu belirtilen YDG-H adlı grubun, Cizre’de düzenlediği tören ile 'asayiş birimi diplomaları' dağıtması dün medyaya yansımıştı.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Cizre'deki görüntüleri parti teşkilatımız vasıtası ile araştırıyoruz" dedi.

İŞTE DİPLOMA TÖRENİNDE OKUNAN AÇIKLAMA 

'Diploma töreni'nde okunan açıklamada, “Diyarbakır ’da Nevruz kutlamalarında ilan edilen demokratik kurtuluş ve özgür yaşamı inşa hamlesiyle birlikte yılların özgürlük mücadelesi yeni bir sürece girdi. Kürt ve Kürdistan’ın varlığının kabul edilmeye başlandığı bu süreçle birlikte temel mücadele alanının yeni özgür yaşamı inşa etme olacağı kesindir. Bunun ilk ve temel ayağı şüphesiz öz savunmadır. YDG-H olarak öz savunma endeksli asayiş güçlerini oluşturmayı tarihsel bir sorumluluk olarak üstleniyoruz” denilmişti.

Üniformalı PKK’lıların daha sonra şehir merkezinde yol kontrolü yaptıkları bildirilmişti.