BIST 9.570
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.488,02
HABER /  DÜNYA

Sınırda geniş önlem

Kilis’te, Suriye sınırında kaçakçılık ve illegal geçişlere karşı hendek eşilirken, güçlendirilmiş tel örgüler, duvarlar ve aydınlatma direkl...

Abone ol

Kilis’te, Suriye sınırında kaçakçılık ve illegal geçişlere karşı hendek eşilirken, güçlendirilmiş tel örgüler, duvarlar ve aydınlatma direkleri dikiliyor.
Kilis Valiliği İl Özel İdaresi tarafından Türkiye-Suriye sınır hattına 27 kilometre uzunluğunda 2,5 metre genişliğinde 2,5 derinliğinde kepçeler ile hendek eşildi. 8 kilometre güçlendirilmiş tel örgülerle kritik bölgeye, bin 500 metre uzunluğunda beton duvar yapılıyor. Duvarların 2 metre yüksekliğinde olduğu bildirildi. Ayrıca sınır hattında, aydınlatma direkleri dikiliyor. Suriye - Türkiye sınırında başta kaçakçılık olayları, kaçak mülteci geçişlerini önlemek için Kilis Valiliği İl Özel İdaresi ile Milli Savunma Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen çalışmanın kısa süre içerisinde tamamlanacağı, bu projenin Türkiye’de sınır güvenliği açısından bir ilk olduğu bildirildi.
Öte yandan, 2’nci Hudut Tabur Komutanlığı’na bağlı askeri birlikler, 24 saat esasına göre sınırda denetimleri zırhlı araçlarla sağlarken, sınır hattında adeta kuş uçurtmadığı bildirildi. Alınan tedbirlerle, sınır geçişleri ile kaçakçılık olaylarında büyük mesafe kat edildiği bildirildi.
(İHA)