BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bayraktar kentsel dönüşümü denetledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Esenler Havaalanı Mahallesi'nde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını denetledi.

Abone ol

Bayraktar, çalışmaların tamamlanmasıyla vatandaşların afet riski taşıyan bu yapılar yerine modern yapılara yerleşeceğini söyledi.

Bakan Erdoğan Bayraktar, Esenler’de başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarının 113. gününde 113. binanın yıkımın çalışmalarına katıldı.Yıkım çalışmalarını, bugün öğle saatlerinde yerinde denetleyen Bayraktar, afet riski taşıyan bu alanların yenilenmesi gerektiğini belirtti. Bayraktar, “Türkiye’de afet riski taşıyan bu alanların kentsel dönüşüme ihtiyacı vardı. 5 Ekim’de burada bir milat başlattık. Artık afetler olduğu zaman insanlarımızın canı kaybolmasın, ekonomimiz küçülmesin, ülkemiz travmalar yaşamasın. Amerika’da, Japonya’da deprem olduğu zaman insanlar nasıl rahat ise insanlarımızda öyle rahat olsun istiyoruz.” dedi

Kentsel dönüşüm çalışmalarında hiçbir rant ve çıkarın olamayacağını değinen Bayraktar, “Bu işi engellemek isteyen bir takım insanlar, bu işlerden rant elde edildiğini iddia ediyor. Bu işlerin neresinde rant var. Buradaki insanlarımız mağdur edilmeden, kiraları ödeniyor. Daha sonra sosyal hayatla bezenmiş, okulu olan sağlık ocağı olan, meydanı olan parkı olan, ulaşımı yeterli dört dörtlük alanlar olarak insanlara teslim edeceğiz. Bin 227 konuttan yüzde 99 ile anlaşılmış. 480 birim konutta yıkılmış. Ayrıca, bazı binalar 25 dakikada yıkılıyor. Bu yapılar çürük. Vatandaşımız bizi destekledikçe, bu işe razı oldukça onlara hizmet etmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

GÖKSU: 6 KATLI BİNA 25 DAKİKADA YIKILIYOR

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, Havaalanı Mahallesi’nde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılacak alanın yüzde 50’ye vardığını ifade etti. Bu alanların afet riski taşıdığını belirten Göksu, “Burada o kadar vahim bir durum var ki 6 katlı bir binayı 25 dakikada yıkıyoruz. Kepçeyi vurduğunuz an bina gidiyor, yerle bir oluyor. Normal şartlarda 6 katlı bir bina 1 günde ancak yıkılır. Bir direkte dört tane demirle karşılaşıyoruz. Buralar yapılırken hiçbir mühendislik hizmeti almamış, hiçbir iyileştirme almamış yerler.” diye konuştu.