BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.434,77
HABER /  GÜNCEL

Baykar, Ukrayna'da İHA üretecek! Zelenski açıkladı: Fabrika kuruluyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Baykar'ın Ukrayna'da İHA fabrikası kuracağını açıkladı.

Abone ol

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Türk savunma şirketi Baykar'ın yönetimi ile görüştüğünü ve şirketin Ukrayna'da insansız hava aracı fabrikası kuracağını söyledi.

Ukrayna daha önce onlarca TB2 İHA'sı satın almış ve bunları Rusya'ya karşı etkili bir şekilde kullanmıştı.

Zelenski, Baykar CEO'su Haluk Bayraktar ile Kiev'de gerçekleştirdiği toplantıdan sonra internette cuma günü yaptığı paylaşımda, "Ukrayna'da kurulacak Baykar fabrikası inşaatının detaylarını ve Ukrayna üretimi parçalar kullanılarak üretilecek yeni ürünleri değerlendirdik" dedi.

Paylaşılan videoda Zelenski'nin Bayraktar'a Ukrayna liyakat nişanı verdiği ve karşılığında, İHA figürü işlenmiş geleneksel Ukrayna gömleği aldığı görüldü.

Rus hackerlar tehdit etmişti

Kremlin destekli hacker grubu Killnet, Telegram kanalından yaptıkları açıklamada, Rus ordusuna büyük kayıplar verdiren Bayraktar SİHA’larını üreten Baykar’ı ve şirketin sahibi Bayraktar Ailesi’ni tehdit etmişti. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar kendisine yöneltilen "Moskova size büyük paralar teklif ederse onlara da Bayraktar satar mısınız?" sorusuna, "Bizim işimizin temeli hiçbir zaman para ve maddiyat olmadı. Moskova bize ne kadar para teklif ederse etsin onlara satış yapmayız" yanıtını vermişti. Kremlin’in desteklediği Hacker grubu Killnet’in tehdit mesajı, bu açıklamaların ardından gelmişti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
3 gün sonbahar son 4 gün yaz! Perşembeden itibaren aşırı sıcaklar geliyor! Orhan Şen'den bomba tahminler...
Foto Galeri 3 gün sonbahar son 4 gün yaz! Perşembeden itibaren aşırı sıcaklar geliyor! Orhan Şen'den bomba tahminler... Galeriye Gözat