BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,45
ALTIN 2.487,76
HABER /  POLİTİKA

Baydemir intiharı bile düşünmüş!

Terör örgütü 'Kürdistan Topluluklar Birliği / Türkiye Meclisi'ne yönelik iddianamesinden çarpıcı detay...

Abone ol

KCK iddiahamesinde Baydemir'in yaşanan gelişmeler üzerine kapatılan DTP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı Selma Irmak'ı arayarak, "Moralim çok bozuk. İntihar etmeyi düşündüm." dediği yer aldı.

Terör örgütü 'Kürdistan Topluluklar Birliği / Türkiye Meclisi (KCK/TM) yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 103'ü tutuklu 151 şüpheli hakkında hazırlanan 7.578 sayfalık iddianamede ilginç ayrıntılara yer verildi.

İddianamede Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in 2008'deki 'Sayın Öcalan' kampanyasına imza atmadığı için KCK/TM tarafından disipline sevk edildiği belirtiliyor. Baydemir'in, söz konusu olay sebebiyle Yerel Yönetimler Komisyonu'ndan istifa etmek için dilekçe verdiği, ancak KCK Türkiye sözcülerinin istifayı kabul etmediği kaydediliyor. İddianamede Baydemir'in yaşanan gelişmeler üzerine kapatılan DTP'nin eski Genel Başkan Yardımcısı Selma Irmak'ı arayarak, "Moralim çok bozuk. İntihar etmeyi düşündüm." dediği yer aldı. İddianamede, ayrıca Baydemir'in bir televizyon programına çıkmak için KCK/TM yöneticilerinden izin istediği, ancak izin verilmediği vurgulanıyor. İddianamede, Ahmet Türk'ün, Türkiye'yi ziyaret eden ABD Başkanı Obama ile yaptığı görüşme de yer aldı. Terörist başının talimatıyla PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu Sabri Ok tarafından hazırlanan ve Kürt sorununu içeren bir mektubun Türk tarafından Obama'ya verildiği anlatıldı.

BAYDEMİR'E CİGÜLİ LAKABI
KCK/TM yapılanmasında yer alanların kendi aralarında yaptıkları görüşmelerde kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e 'Kanco', Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e 'Ciguli', kapatılan DEP'in eski milletvekili Leyla Zana'ya 'Abla', terör örgütü elebaşı Öcalan'a 'Başkan, Baba, Önder, Önderlik' ve PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu Sabri Ok'a da 'Abi' lakabı taktıkları ifade edildi.

TÜRKAN SAYLAN'IN ÖRGÜTE YARDIM ETTİĞİ İDDİASI

İddianamede, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi İstanbul sorumlusu olduğu değerlendirilen örgüt mensubunca Kamuran Yüksek'e hitaben yazıldığı ileri sürülen bir rapora da yer verildi. İddianamede, raporla ilgili şu ifadeler yer aldı: "İstanbul'da yürütülen terör örgütü faaliyetlerinde birçok YDGM üyesi örgüt mensubunun yakalanmasından dolayı eylemsel anlamda yeni genç örgüt üyelerine ihtiyaç olduğundan İstanbul'a gönderilmesi, gelecek olanların barınma ve maddi yönden sıkıntı yaşamayacakları, çünkü Türkan Saylan'ın daha önce kendilerine maddi ve barınma açısından desteklediği, yine bu desteklerine devam edeceğinin belirtildiği, bizzat kendi yazdıkları bu rapor ile belgelendiği...''

İddianamede, 151 şüpheli hakkında, TCK'nın 'devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak', 'terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak' suçlarından 15 ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezası isteniyor. Şüpheliler içerisinde kapatılan DTP'nin 28 yöneticisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de aralarında olduğu 12 belediye başkanı, 2 il genel meclisi başkanı ile 2 belediye meclis üyesi de bulunuyor.