BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.441,88
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

En çok atık pil toplayanlar ödüllendirildi

Ortaca Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ‘Atık Pil Toplama Kampanyası’nda dereceye giren okul ve öğrenciler belirlendi.

Abone ol

Atık pillerin çevreye ve halk sağlığına verdiği zararların önüne geçebilmek için, kaynağında ayrı toplama bilincini geliştirmek amacı ile okullar arası ‘Atık Pil Toplama’ yarışmada, öğrenciler 2 ayda içinde 650 kilogram atık pil toplandı.

Yarışmada Şehit Nasuh Aydın İlköğretim Okulu birinci gelirken, ikinciliği Gökbel İlköğretim Okulu ve Aydınlar İlköğretim Okulu üçüncü sırayı aldı.

Atık Pil Toplama yarışması hakkında bilgi veren Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik; “Ortaca Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız işbirliği sonunda tüm okullarımız arasında düzenlediğimiz atık pil toplama yarımada, Şehit Nasuh Aydın İlköğretim Okulu birinci, Gökbel İlköğretim Okulu ikinci ve Aydınlar İlköğretim Okulu üçüncü oldu.

Ortaca Belediyesi olarak düzenlenen ödül töreniyle, birer adet bilgisayar, katkılarından dolayı teşekkür plaketi ve TAP Derneğinin (Türkiye Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) tarafından gönderilmiş olan kupaları, dereceye giren okulların müdürlerine verdik.

Ortaca Belediyesi, ilçede bulunan tüm okullara, Kurumlara ve alışveriş merkezlerine atık pil toplama kutuları yerleştirdi. Toplanan piller, sürekli olarak Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlara gönderilip geri dönüşümü sağlanacaktır.

Toplanan atık piller, geri dönüşümünün sağlanması için, Türkiye Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneğine gönderilecek” dedi.
TAP Derneği tarafından Ortaca Belediye Başkalılığı’na gösterilen hassasiyet ve örnek davranışlardan dolayı şükran belgesi gönderdi.