BIST 10.159
DOLAR 32,14
EURO 35,10
ALTIN 2.471,29
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Baykal PKK'dan izin istemiş!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 7587 sayfalık iddianamede CHP eski lideri Deniz Baykal'ın ismi de yer aldı.

Abone ol

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 7587 sayfalık iddianamede, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 2009 yılındaki yerel seçimlerden önce terör örgütü PKK'nın KCK/TM sözcülerinden uygun görmeleri halinde Diyarbakır'a gelmek için izin istediği ileri sürüldü.

Deniz Baykal iddiaları saçmalık olarak nitelendirdi.


Terör örgütü PKK'nın "Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM) Yapılanması"na yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame 6. Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu.

İddianamede, şüphelilerden KCK/TM sözcüsü Nadir Y'nin, Baykal'ın Diyarbakır'a gelmemesini, geldiği taktirde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gelişi esnasında organize edilen eylemlerin aynısının yapılacağını anlattığı kaydedildi.

İddianamede, 05 Aralık 2008 tarihinde kapatılan DTP'nin milletvekili olan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, DTP Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda şüpheli olan Kamuran Yüksek'i arayarak, CHP MYK üyesi bir milletvekilinin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i arayarak, Baykal'ın ziyaret teklifini ilettiğini anlattı.

Demirtaş, Baydemir'in de "Ben bir şey diyemem bu konuda Selahattin Beyle görüşün" dediğini Yüksek'e bildirdiği anlatılan iddianamede KCK sözcüsü Nadir Y'nin ise Baykal'ın Diyarbakır'a gelmemesini, geldiği taktirde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a KCK/TM yapılanmasında organize edilen eylemlerin aynısını yapacaklarını belirttiği kaydedildi.

BAYKAL'DAN TEK CÜMLELİK AÇIKLAMA

Baykal iddianamede adının geçmesini ciddiye almadı.
Antalya Akseki ilçesinde bazı programlara katılan Baykal, KCK/TM iddianamesine ilişkin soruya, “Bırakın böyle saçma sapan işlerle uğraşmayı” karşılığını verdi.