BIST 10.644
DOLAR 32,19
EURO 35,13
ALTIN 2.508,90
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

5,5 aylık doğan bebek için seferberlik

Ordu'da 5.5 aylık olarak doğan Hasret bebek ambulans helikopterle Samsun Çarşamba Havaalanı'na oradan da ambulans uçakla tedavisi için Ankara'ya götürüldü.

Abone ol

Ordu Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde Gökhan Günday(24) ile evli Esengül Günday(21) adlı kadın, ikiz bebek dünyaya getirdi.

Normal doğum süresinden yaklaşık 3.5 ay önce biri 800, diğeri ise 650 gram olarak dünyaya gelen bebeklerde erken doğuma bağlı sağlık problemleri ortaya çıktı.

Hasret ve Sevgi adı verilen bebeklerde solunum, sindirim ve beslenme gibi birçok sağlık sorunu bulunması nedeniyle bebeklerin daha kapsamlı bir çocuk hastanesine gitmesine karar verildi.

Yapılan durum değerlendirilmesinden sonra Hasret bebeğin Ankara Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevki uygun görüldü. Hayati tehlikesi bulunan bebeğin durumu ve yolun uzun olması sebebiyle Samsun 112 Acil Ambulans Servisi'nden ambulans helikopter talebinde bulunuldu.

Kısa sürede Ordu Devlet Hastanesi helikopter pistine ulaşan ambulans helikopter, hastaneye ait ambulansın içinde hazır bekletilen bebeği alarak Samsun Çarşamba Havaalanı'na hareket etti.

Ambulans helikopterin hareket ettiği sırada anne Esengül Günday gözyaşlarına boğuldu. Hasret bebek Samsun'da kendisini bekleyen Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla Ankara'ya hareket etti. Hasret bebeğin ikiz kardeşi Sevgi'nin ise Ordu'da bir süre daha tedavi altında tutulacağı öğrenildi.