BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Eğitim Bir-Sen'den 'pilav günü'

Eğitim Bir-Sen Kilis Temsilciliği tarafından "2. geleneksel pilav günü" düzenlendi.

Abone ol

Söğütlüdere havuz başında gerçekleştirilen 2. geleneksel pilav gününe Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, AK Parti Kilis İl Başkanı Ahmet Salih Dal, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, okul müdürleri, öğretmenler, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Pilav dağıtımı öncesi bir konuşma yapan Eğitim Bir-Sen Kilis Temsilcisi Bekir Şen, 475 üye sayısıyla Eğitim Bir-Sen'in yetkili sendika olduğunu belirterek, "Üye sayısının artmasında emeği geçen tüm üyelere, temsilcilere teşekkür ediyorum.

Diğer üyesi olan üç sendika toplamı ise 434 olarak tespit edildi. Sendikal mücadele bir süreç işidir. Üye sayımızın artmasında herkesin büyük desteğini ve katkısını gördük. Dedikodu üreten, çamur atan bir sendika anlayışını kabul etmiyoruz.

Ekmeğimizi büyütme ve özgürlümüzü genişletme mücadelemizde ancak daha güçlü olduğumuzda netice alınacaktır. Eğitim-Bir-Sen, Kilis'te etkili ve yetkili sendika olarak eğitim çalışanlarının özlük, ekonomik ve sosyal hakları için mücadele vermektedir ve vermeye devam edecektir. Sorunun parçası değil çözümün ortağı olacaktır. Dürüst, ilkeli, sendikacılık yapmayı sürdüreceğiz" dedi.

Daha sonra İHH yardım görevlisi olarak Gazze'ye gitmek için yola çıkan ve İsrail askerlerinin "Mavi Marmara" gemisinde bulunan Avukat Hüseyin Levent Külekçioğlu ile İşadamı Necmiddin Şekeroğlu, İsrail askerlerinin Mavi Marmara gemisine yaptığı operasyonu ve İsrail cezaevlerinde yaşadıklarını anlattılar.

Avukat Hüseyin Levent Külekçioğlu, İsrail askerlerinin "Mavi Marmara" gemisine düzenlenen baskında İsrail askerlerini etkisiz hale getirdiklerini belirterek, "Elimizde ne silahımız vardı, ne de kesici bir alet, ama İsrail askerlerini etkisiz hale getirdik.

Dünyanın en güçlü ordusu diye adlandırılan İsrail askerleri, korkudan altına kaçırdılar. Biz bunları gözümüzle gördük. İsrail askerlerinin teçhizatından başka bir şeyi yok" diye konuştu.

İşadamı Necmiddin Şekeroğlu da, İsrail askerlerinin savunmamız insanlara devlet terörü uyguladığını belirterek, "Suçu günahı olmayan insanların üzerine mermi yağdırdılar. 9 arkadaşımızı şehit ettiler. Tüm dünya İsrail'i lanetliyor" dedi.