BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.440,45
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na 27 Nisan eleştirisi

27 Nisan bildirisi için "Yanlış bir girişimdi" diyen Kılıçdaroğlu'na Ak Partili Çelik'ten eleştiri geldi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik 27 Nisan bildirisine tepki gösteren Kemal Kılıçadroğlu'na seslendi. Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı 27 Nisan bildirisine alkış çalarken, bu bildiriyi onaylarken Sayın Kemal Kılıçdaroğlu grup başkanvekiliydi. Ama Kemal Kılıçdaroğlu'nun aksi yönde bir beyanı olmamıştır. Biz eyleme bakarız, söyleme değil" dedi.
 
Çelik, "Türkiye Buluşmaları" adlı toplantısı için gittiği Fethiye'de Orta Doğu Birliği'nin, Avrupa Birliği'ne misilleme olarak, alternatif bir arayış içerisinde kurulmadığını belirterek şunları söyledi:

"Avrupa Birliği Türkiye'nin en çok önem verdiği ve en çok ulaşmak istediği hedeflerden biridir. Avrupa Birliği'nde bizi istemeyen liderler olmasına rağmen, bizi isteyen ülkeler de var. Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye çifte standart uyguladığı doğrudur. Ama bu hedeften asla vazgeçmiş değiliz. Avrupa Birliği'ne alternatif olacak bir arayış içerisinde de değiliz. Türkiye, Türk dünyasının bir parçasıdır. Türkiye İslam Konferansı Örgütü'nün faal ve kurucu üyelerinden biridir. Türkiye Avrupa Birliği'ne aday ülkedir. Türkiye Avrupa Konseyi'nin üyesidir, NATO üyesidir. Bu üyelikler diğerinin alternatifi değildir. Bunların olması diğerinin yok olmasını gerektirmiyor. Biz doğunun en batısında, batının en doğusunda olan bir ülkeyiz ve köprü olan bir ülkeyiz. Mevlana, pergelin daima düzgün daireler çizdiğini anlatarak bu daireleri düzgün çizmesini bir ayağının devamlı sabit olmasın bağlamıştır. Bizim de bir ayağımız kendi ülkemizin topraklarına basacak. Bizi biz yapan, bize has güzelliklerin ve özelliklerin üstünde olacak ama antenlerimiz bütün dünyaya açık olacak ve bu antenlerimiz 360 derece dönecek. Aslında bu olması gereken bir dış politikadır. Türkiye bundan önceki gibi sadece ABD ve NATO eksininde kendisine bir dış politika rolü biçemez" dedi.

CHP BİR ÇOK DARBENİN ARKASINDA OLMUŞTUR

Hüseyin Çelik CHP'nin Türkiye'deki birçok darbenin arkasında olduğunu belirtti. Çelik, "Bugüne kadar maalesef CHP birçok darbenin arkasında olmuştur. 1960 darbesinin arkasındaki isim bizzat İsmet Paşa'dır. 28 Şubat sürecinde CHP destek olmuştur. 27 Nisan bildirisinde de alkış çalmıştır. CHP Genel Başkan Yardımcısı 27 Nisan bildirisine alkış çalarken, bu bildiriyi onaylarken Sayın Kemal Kılıçdaroğlu grup başkanvekiliydi. Ama Kemal Kılıçdaroğlu'nun aksi yönde bir beyanı olmamıştır. Biz eyleme bakarız, söyleme değil" dedi.