BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.440,17
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

49. Uluslararası Bursa Festivali başladı

Türkiye'nin en uzun soluklu kültürel etkinliği olan ve bu yıl 49.'su düzenlenen 'Uluslararası Bursa Festivali', coşkulu konserlerle başladı.

Abone ol

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen festivalin açılışında yaptığı konuşmada, kültür, sanat ve medeniyet kenti Bursa'da güzel bir gelenek olan festivali yeniden yaşamanın mutluluğu içinde olduklarını söyledi.

Yaklaşık yarım asırdır gerçekleştirilen festivalin bu sene 1,5 ay süresince Bursa'yı renklendireceğini belirten Altepe, "Bu yıl 49.'su düzenlenen Uluslararası Bursa Festivali'nde dünyaca ünlü sanatçılardan özel eserleri dinleme şansı bulacağız.

Festival kapsamında bu yıl 24.'sü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nda da dünyanın dört bir yanından kentimize gelecek olan halk oyunları ekipleri, yöresel danslarını sergileyecek. Aynı zamanda Beyaz Koza yaz konserleri de sevilen sanatçıları hayranlarıyla buluşturacak" dedi.

Bursa'nın özellikli bir kent olduğunu belirten Altepe, "Kültür başkenti Bursa, her konuda olduğu gibi kültür ve sanat alanında da öncü olacak ve vizyonunu genişletmeye devam edecek" diye konuştu.

Bursa Valisi Şahabettin Harput ise Bursa'yı Bursa yapan değerlerin arasında kültür ve sanat faaliyetlerinin önemli yer tuttuğunu hatırlatarak, bunlardan biri olan festivalin Bursa'ya renk kattığını dile getirdi. Altepe, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'nın (BKSTV) uzun yıllar yönetim kurulunda yer alan ve festivale her yıl önemli katkılar sağlayan Özdilek Grubu adına Hüseyin Özdilek'e teşekkür plaketi verdi.

Vali Harput ise BKSTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik ile birlikte, Bursa'ya ve festivalin bugüne gelmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ekrem Barışık'a plaket verdi.

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), Eskişehir Büyükşehir Belediye Senfoni Orkestrası şefi Ender Sakpınar'ın şefliğinde sahneye çıktı. Coşkulu konserde BBDSO'ya, Demet Akbağ ve Ata Demirer'in rol aldığı 'Eyvah Eyvah' filminin müziklerini de yapan ünlü klarnet sanatçısı Serkan Çağrı ile Türkiye'nin ilk erkek akapella vokal topluluğu olan 'Vokaliz' grubu da eşlik etti.

Keyifli gecede Cemal Reşit Rey'in 'Türkiyem' senfonik şiiri, 'Endülüs'te Raks', 'Gözlerin Bir İçim Su', 'Türk Filmleri Potpurisi' ile Rossini'nin 'Sevil Berberi' Operası Uvertürü, 'Aman Bre Deryalar' ve 'Yüksek Tepeler' gibi sevilen eserler de seslendirildi. Konser boyunca sanatseverler, sanatçıları büyük alkış aldı.

49. Uluslar arası Bursa Festivali'nin açılış gecesine Başkan Altepe, Vali Harput'un yanı sıra Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Milletvekilleri Sedat Kızılcıklı, Hayrettin Çakmak, Mehmet Tunçak, Cumhuriyet Başsavcısı Sait Gürlek, AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ile kentin idari ve mülki erkanı ve çok sayıda sanatsever katıldı.