BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.435,50
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Mumya deniz canlıları üzerinde ders

Öğrenciler denize girmeden önce deniz canlılarını Gürpınar'daki Türkiye Deniz Canlıları Balıkçı Kenan Müzesi'nde yakından tanıdılar.

Abone ol

Tatil öncesi derslerini boş geçirmeyen öğrenciler, ancak ansiklopedilerden görebildikleri mumyalanmış deniz canlılarını dokunarak inceleme fırsatı buldular.

Okulların kapanmasına yalnızca günler kaldı. Öğrenciler boş derslerinde de öğretmenleriyle birlikte, alışılagelmişin dışında farklı bir derste buluştular. Beylikdüzü Gürpınar'daki yüzlerce deniz canlısı türünü bünyesinde bulunduran Türkiye Deniz Canlıları Balıkçı Kenan Müzesi yüzlerce öğrenciyi ağırladı.

İçine kurulan sıralarla tam bir sınıf ortamına dönüştürülen müzede, öğrenciler deniz canlılarını hem dokunarak hem de ayrıntılı bilgi alarak yakından inceleme fırsatı buldular.

İstanbul'un ünlü balıkçısı, deniz canlıları konusunda büyük bir tecrübeye sahip olan Balıkçı Kenan Balcı'nın ders verdiği etkinlik sırasında Kenan Balcı, öğrencilere deniz canlılarının yaşamı, bulundukları sular, yenen ve yenmeyen türler, zararlı ve zararsız halleriyle ilgili detaylı bilgi aktardı.

 Yüzlerce deniz canlısı türünü hem yaşına, hem boyuna hem de bulunduğu sulara göre ayrı kategorilerde öğrencilere anlatan Balıkçı Kenan, öğrencilere hayatları boyunca unutamayacakları bir ders vermiş oldu.

Yaz tatilinde denize girmek için sabırsızlıkla beklediklerini söyleyen öğrenciler denize girmeden önce denizlerde yaşayan canlıları tanımış olmanın da mutluluğunu yaşadıklarını bildirdiler.

Bu arada, yaz tatilinde de çocuklara denizlerin korunmasıyla ilgili isteklerde bulunan Kenan Balcı, "Denizlerimizi koruyalım. Ekmeden biçtiğimiz tarlalarımız dediğimiz denizlerimiz kış boyunca kendi kendisini kirlilikten temizliyor.

Kışları sahillere baktığımızda gördüğümüz çöp yığınları hep yaz dönemlerinde insanlar tarafından denize atılmış çöplerdir. Bu yüzden, denizlerimizi seneye daha da temiz görebilmemiz için yaz boyunca denizlerimizi özenle koruyalım. Büyüklerimizi de kirletmemeleri konusunda uyaralım" dedi.

Balıkçı Kenan'ın Türkiye Deniz Canlıları Müzesi'ndeki yüzlerce deniz canlısı türüne dokunarak inceleme fırsatı bulan öğrenciler mumyalanmış deniz canlılarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Köpekbalıkları, kılıç, orkinos, yılan balıkları, istakoslar, ahtapotlar ve balon balıklarını öğrencilere anlatan Kenan Balcı, "Müzemiz tüm halkımıza ücretsiz. Yaz tatilinde de anne ve babalarıyla gelip müzemizi gezebilirler" diye konuştu.