BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.505,01
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bin 200 yıllık dev çınar ilgi bekliyor

Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Dudaklı köyünde bulunan bin 200 yıllık tarihi çınarı 25 insan el ele vererek ancak kuşatıyor.

Abone ol

Kestel ilçesine bağlı Dudaklı köyündeki 'Çınarcık' isimli çınar, yaşı ve büyüklüğüyle dikkat çekiyor.

Dudaklı köyüne 5 kilometre uzaklıkta bulunan çınarın gövdesi 25 kulaç genişliğinde. Yaklaşık 30 metre uzunluğundaki çınarın bin 200 yıldır ayakta kalması görenleri hayrete düşürüyor.

Bin 300 yıllık geçmişe sahip olan Dudaklı köyünün yakınında bulunan tarihi çınara ulaşım ancak traktörlerle sağlanıyor. Asırlık çınarın fazla bilinmediğini belirten köylüler, tanıtım için kişisel paylaşım sitesi Facebook'ta tarihi çınarın fotoğraflarını yayınlıyor. Çınara sahip çıkılmasını isteyen Dudaklı Köyü Muhtarı Recep Soner, köylülerin kendi çabalarıyla çınarı koruduğunu söyledi.

Tarihi çınarın gövdesini 25 insanın el ele verip ancak sarabildiğini belirten Soner, "Tarihi çınarımız bizim için çok değerli. Buranın herkes tarafından bilinmesi lazım. Osmanlı İmparatorluğu'ndan bile büyük olan bu çınara ulaşım traktörle sağlanılıyor. Biz her yıl çınar için de şenlikler düzenliyoruz" dedi.

Tarihi çınarın heybetinin görenleri etkilediğini söyleyen Ahmet Taşır isimli köylü, tarihi çınarın kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti.