BIST 10.182
DOLAR 32,21
EURO 35,13
ALTIN 2.470,15
HABER /  GÜNCEL

F.Bahçe'den G.Saray'a ikinci çalım!

Galatasaray'ın da istediği Stoch'u alarak sarı kırmızılara çalım atan Fenerbahçe ikinci çalım hazırlığında...

Abone ol

Stoch'u alarak transfer politikasını değiştireceğinin sinyalini vererek artık genç, hızlı ve yetenekli oyunculara yönelen Kanarya, 22 yaşındaki Caner'e de göz koydu. Geride bıraktığımız sezonu G.Saray'da kiralık olarak geçiren milli futbolcu Caner Erkin'in Sarı-Lacivertli ekipten gelen teklifi kabul ettiği öğrenildi.

Galatasaray, CSKA Moskova kulübüyle yaptığı anlaşma gereği bonservisini kullanma opsiyonuna sahip olmasına rağmen Caner için girişimde bulunmamıştı. Ancak Stoch'u elinden kaçıran ve Meksikalı Dos Santos'un bonvervisini düşürme girişimlerinden de sonuç alamayan Sarı-Kırmızılılar, rotayı yeniden Caner'e çevirmek üzereydi. Fakat Ruslarla arası iyi olan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın hemen devreye girip CSKA Moskova yöneticileriyle görüştüğü iddia edildi. 3 milyon 200 bin Euro olan bonservis bedelinde indirim yapılması halinde Sarı Kanaryaların Caner Erkin'i transfer edeceği bildirildi.

Rusya'ya dönmek istemeyen Caner'in de Fener-bahçe'ye yeşil ışık yaktığı, gelen bilgiler arasında. Zaten Fenerbahçe sempatizanı olduğu öne sürülen başarılı oyuncunun yakın çevresine, "Yüzde 90 ihtimalle gelecek sezon Fenerbahçe forması giyeceğim." dediği ifade ediliyor. Genç yaşta büyük mesafe kat eden Caner, 2005-06 sezonunda Vestel Manisaspor'un Süper Lig'e çıkmasıyla yavaş yavaş adından söz ettirmeye başlamıştı. 2006-07 sezonunun devre arasında 4 milyon dolar karşılığında CSKA Moskova'ya transfer olan milli futbolcu, Rus ekibi ile iki kez Rusya Kupası şampiyonluğu tattı. 31 Ağustos 2009 tarihinde CSKA Moskova'nın Galatasaray'a 1 yıllığına kiraladığı Caner, sol kanatta hem defans hem de ofans hattında oynayabiliyor. G.Saray'da iki bölgede de görev yapan Caner Erkin, orta sahanın solunda şans bulduğunda daha verimli oluyor.

Zaman'a göre; Daum, Aziz Yıldırım'la yüz yüze gelmek istemiyor Fenerbahçe'nin karşılıklı anlaşarak yollarını ayırmayı planladığı Teknik Direktör Christoph Daum, İstanbul'a gelerek yönetimle görüşmeye yanaşmıyor. Mallorca'da tatil yapan Alman çalıştırıcıya 17 Haziran'a kadar süre verilirken, Daum'un tüm yetkiyi avukatına devrettiği ve Başkan Aziz Yıldırım ile yüz yüze konuşmak istemediği öğrenildi. Yasal haklarının hiçbirinden vazgeçmeyeceği öğrenilen tecrübeli teknik adamın, iki yıllık alacağı olan 6 milyon Euro'nun da peşini bırakmayacağı belirtildi. Bu arada, Daum'un ikna edilememesi halinde Başkan Yıldırım'ın bu sorunu çözmek için Mallorca'ya gideceği iddia edildi.