BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.441,79
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Alman icadı Türk patentli kene kartı

Sağlık Bakanlığı, yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte kenelerin yoğun olduğu bölgelere önümüzdeki hafta 20 bin adet kene kartı dağıtacak.

Abone ol

İstanbullu bir girişimci tarafından Almanya'dan ithal edilen kene kartı, Sağlık Bakanlığı'na teslim edildi.

Bakanlık, kene kartlarını önümüzdeki hafta Türkiye'nin değişik bölgelerine dağıtmaya hazırlanıyor. Kenelerden kaynaklanan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı Türkiye'de son 5 yılda 50'den fazla kişinin ölümüne sebep oldu.

Hastalık, virüs taşıyan kenelerin insana yapışmasıyla bulaşıyor. Kenelerin tümü hastalık taşımıyor ancak birbiri ardına gelen ölümler yüzünden vücuduna kene yapışan pek çok kişi hastanelere başvuruyor.

Almanya tarafından icat edilen ve Türk patentini alan Dizayn Medikal firması, bakanlığa 100 bin TL tutarında kene kartı hibe etti. Konuyla ilgili İHA'nın sorularını cevaplayan Dizayn Grup Genel Koordinatörü Mücahit Yelveren, kene kartının Türkiye'de bir ilk olduğunu anımsatarak, kartı Türkiye'ye 2007 yılında getirdiklerini söyledi.

Yelveren, kene kartının bakkallar ve eczanelerde bile çok rahatça satıldığını belirterek, "Yaptığımız kene kartı kredi kartı ebadından dizayn
edilmiştir. Kartın iki köşesinde çatala benzeyen bir bölme bulunuyor. Bu kartı 2007 yılında Türkiye'ye getirdik. Ayrıca www.kenekart.com ve www.kenekartinet adlı internet sitemizden çalışmalarımıza çok rahat ulaşılabilir" dedi.