BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  MEDYA

Baydar Uluça hak verdi

Bahahan ile Uluç'un kavgasında söz sırası gazetenin okur temsilcisinde. Yavuz Baydar Uluç'a arka çıktı.

Abone ol

Hıncal Uluç-Ergun Babahan düellosunda gazetenin okur telsilcisi Yavuz Baydar Uluç'a destek çıktı. başlıklı manşeti topa tutan Uluç, haberi Baydar'a şikayet etmişti.

İşte gazetenin hakemi Uluç'tan yana tavır aldı. Babahan'a adeta gazetecilik dersi verdi. Bakalım Babahan cevap verecek mi?

-Bizde de "kullanma/kullandırma"nın en tipik örneklerinden biri, Milliyet'in 26 Şubat 2003 tarihli, tek kaynaklı, Fikret Bila imzalı, Asker Rahatsız manşeti idi.
"Manipülatif" niteliği, 1 Mart tezkeresinin kabul görmemesinden çok sonraları anlaşıldı.
SABAH'ın kaynağı, evvelce El Kaide terörü ile ilgili soruşturmalarda bulunan bir uzman. Pekala akıl yürütebilir, soğuk bir analiz yapabilir...
Başka uzman kişiler de farklı şeyler söyleyebilir.
SABAH'ın temel sorusu, "bu kanlı eylemi kim neden yapmış olabilir?" sorusu idiyse, o zaman gazete bu haber için birden çok uzmana mikrofonu uzatmalıydı.
SABAH'ın böyle diken üstü / bıçak sırtı habercilik döneminde, tek kaynağa dayalı haberleri manşete çekerek risk büyütmek ve güven zorlamak yerine, iyi işlenmiş, gerçeğin farklı yüzlerine de yer veren kriterlere sarılmasında büyük yarar var. Gazeteci her iddianın dayanağına ulaşmalı, "neden"i sorgulamalıdır.
Ki, okur güven duymaya devam etsin.