BIST 10.557
DOLAR 32,17
EURO 35,13
ALTIN 2.428,97
HABER /  POLİTİKA

Kaplan: Dağ Fare Doğurdu

DTP'li Hasip Kaplan; iddianameyi değerlendirdi: "Dağ Fare Doğurdu"

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Ergenekon iddianamesi, DTP tarafından beğenilmedi. İddianameyi, "Dağ fare doğurdu" diye dğğerlendiren DTP'li Hasip Kaplan, "Bunun neresi temiz eller?" diye sordu.

Hasip Kaplan, iddianamede suçlamanın devlete, rejime yönelik bir kalkışma olarak görülmediğini hükümete dönük bir muhalefetin suç isnadı olarak sunulduğunu ileri sürerek; "Elbette yargılama sürecine saygımız sonsuz ama idianame beklentileri karşılayacak bir içeriğe sahip değil" dedi. Kaplan şunları söyledi:

"Bunun neresi temiz eller.  Türkiye'deki mafya ya da yasa dışı operasyonlara yönelik bir temiz eller değil bu. Gerçek temiz eller operasylonlarının tırnağı olamaz. Bu ne İspanya'daki gal çeteleriyle ne albaylar cumtasına gibi darbecilere açılan davanın tırnağı eder. Bir Şemdinli davasının tırnağı bile etmez. Bence hükümet temiz eller oparasyonu gibi takdim ederek, iş yapıyor gibi görünmektedir ve bu da bu iddianame ile ortaya çıkmıştır. İnsan şaşkınlığını gizleyemiyor. devlete ve rejime karşı bir drarbe hazırlığı gibi sunuluyor ama ne 'Darbe Günlükleri' ne Ayışığı ve Sarıkız var. Öyleyse bu sadece hükümete yönelik bir muhalefeti suç isnadı gibidir."