BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.453,28
HABER /  GÜNCEL

İzmire noter tastikli aday

Çiğli CHP teşkilatı, seçimlerde aday adayı olacaklar için ilginç bir uygulama başladı. Amaç Çiğli, Çiğli'den yönetilmesi...

Abone ol

"Çiğli, Çiğli'den yöneticilecek" sloganı ile seçimlere girecek olan CHP İlçe Teşkilatı, başkanlık veya meclis üyeliği isteyenlerde, en az 5 yıllık oturma şartı arayacak.

CHP Çiğli Teşkilatı, önümüzdeki yerel seçimlerde belediye başkanlığı, belediye meclisi ve il genel meclisi üyelikleri için görev isteyecek aday adaylarında 5 yıldır ilçede oturma şartı arayacak. Teşkilat, mevcut Belediye Başkanı CHP'li Ensari Bulut'un tedavi nedeniyle sık sık ilçe dışına çıkmasının AK Partililerce eleştiri konusu yapılmasından dolayı bu kararı aldı.

Başkan Ensari Bulut'un tedavisi nedeniyle Çiğli Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi'ndeki evinde sürekli kalamamasının politika malzemesi yapılmasından üzüntü duyduklarını söyleyen CHP İlçe Başkanı Ayhan Güneş, "Başkanımız gayet başarılı bir çalışma sergilemesine rağmen bu haksız eleştirilerin önünü tamamen kesmek için yeni bir yöntem geliştirdik. Ensari Bulut Çiğli'de güzel işler yapan ve daha iyisi için çaba gösteren başarılı bir belediye başkanıdır. Sağlığıyla ilgili yaşadığı sıkıntınında AK Parti tarafından siyasi amaçlar için kullanılması şık değildir. Biz yine de önümüzdeki yerel seçimde göstereceğimiz başkan adayının, Çiğli'de en az 5 yıl yaşaması şartı arayacağız. Çiğli, Çiğli'den yönetilecek sloganını da bu düşünce ile geliştirdik" dedi.

Nuray Kaya-Yeniasır