BIST 10.557
DOLAR 32,17
EURO 35,11
ALTIN 2.431,91
HABER /  POLİTİKA

Ergenekonda şok 3 isim

Ergenekon örgütünü deşifre eden tanıklar iddianamede geniş yer tutuyor. Üç isim var ki açıklanınca herkes şok geçirecek.

Abone ol

arasında üç gizli tanığın çarpıcı ifadeleri öne çıkıyor. Biri akademisyen, biri emekli asker, biri serbest meslek sahibi.. 20 civarındaki gizli tanık arasındaki bu üç ismi Star yazarı Şamil Tayyar yazdı.

İddianame açıklanmadı, bu nedenle üç gizli tanık hakkında isim veremiyor.. Ancak verdiği ipuçları iddianameye ilginç bir boyut kazandırdı. Tayyar'ın "duyunca şok geçirsiniz" dediği iddianame ve tanıklar bakın hakkında neler söylüyor?

-Buradaki bir önemli gelişme ise derin cinayetlerle ilgilidir. Tetikçilerin yakalanmasını bile yeterli bulmayan ve gerisindeki gizli gücü arayan yargı anlayışı, şeffaf ve demokratik yönetim açısından çok önemli merhaledir.

Ergenekon iddianamesinde yer alacak kodlu tanık ifadeleri, çok önemlidir. Medyaya yansıyan bilgilere göre, bu isimlerin 20 civarında olacağı söyleniyor. Tanık koruma kapsamında olduğu için bu isimlerin yayınlanması, Terörle Mücadele Kanunu’na göre ‘hedef gösterildiği’ gerekçesiyle suç teşkil edebilir. O nedenle isimlere girmeyeceğim.

Onlar arasında üçü var ki, Ergenekon’un kodlarını çözmede savcılara büyük katkı sağlamıştır. Biri akademisyen, biri emekli asker, biri serbest meslek sahibidir. Danıştay cinayeti ve Cumhuriyet Gazetesi’ne atılan bombalarla ilgili Ergenekon bağlantısının kurulmasında, bu ifadelerin rolünün büyük olduğu söylenebilir. Bir de isimleri duysanız şok geçirirsiniz.

Neyse, yazılacak çok konu var ama iddianamenin açıklanacağı güne sıkıştırmak doğru olmaz. Onun için bugün yazıyı kısa keseceğim. İddianameyi gördükten sonra daha sağlıklı değerlendirmeler yapabiliriz.