BIST 10.557
DOLAR 32,14
EURO 35,09
ALTIN 2.429,51
HABER /  SPOR

Kuruçeşmede şampiyona heyecanı

Jim Beam Kiteboard Dünya Şampiyonası 4. ayağı yarın İstanbul'da yapılacak. Şampiyona 18 Temmuz'a kadar sürecek.

Abone ol

Uluslararası Kiteboard Birliği (KPWT) ve Playmaker'ın ortaklaşa düzenlediği, Jim Beam Kiteboard Dünya Şampiyonası'nın 4. ayağı, yarın İstanbul Boğazı Kuruçeşme Sahili'nde yapılacak özel etapla sürecek.

Jim Beam sponsorluğunda 18 Temmuz'a kadar sürecek organizasyon, Kilyos-Burc Beach ve İstanbul Boğazı Kuruçeşme sahilinde gerçekleştiriliyor. Şampiyonaya Güney Afrika, İspanya, Portekiz, Rusya, İsrail, Hollanda, Fransa, İngiltere, Yeni Zelanda ve Brezilya gibi ülkelerin bulunduğu farklı kıtalardan 44 kiteboard sporcusu katılıyor.

Türkiye'de 7. kez yapılan yarışmaya Mickael Fernandez (Fransa), Noella Nunez (İspanya) gibi ünlü kiteboardcular da katılıyor. Volkan Günel, Arzu Taylan, Yasemin Eroğlu, Kerem Balık, Merve Ceylan, Ayşe Öngün Aksakal ve Ferdi Gökmen ise şampiyonada Türkiye adına mücadele ediyor.

Final yarışları sonunda kadın ve erkek kategorilerinde dereceye giren sporcular 30 bin ABD Doları tutarındaki toplam para ödülünü paylaşacaklar.

Rüzgar sörfünü andıran, ancak yelken yerine ''kite'' adı verilen ve uçurtma ile paraşüt arası bir ekipmanla rüzgar kontrolüne dayalı bir board sporu olan Kiteboard, dünyada en yeni ve görsel olarak da son yılların en çekici su sporu olarak ilgi görüyor.

Bu yıl ilk ayağı Fransa'da gerçekleşen şampiyona, Türkiye'den sonra sırasıyla Portekiz, Fas, Brezilya ve Yeni Kaledonya'da yapılacak.