BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Belediye Başkan'ı MHP'ye geçti

Ankara`nın Haymana Belediye Başkanı Bünyamin Adacı, DP`den istifa ederek törenle MHP`ye katıldı.

Abone ol

Belediye Sarayı bahçesindeki törende Adacı ile birlikte DP`li 7 Belediye Meclisi üyesinden 6`sı da MHP rozetlerini taktı.

Başkan Adacı`ya rozetini MHP İlçe Başkanı Selahattin Sezer ile birlikte takan İl Başkanı Ömer Demirel``1969`da ülkücü harekete katılmamda aracı olan bir arkadaşım olan Bünyamin Adacı`nın partisine yakışır bir belediye başkanı olacağına inanıyorum`` dedi.


Adacı ise hacdan gelişinde MHP`ye katılmasının kendisine teklif edildiğini belirterek, şöyle konuştu:


``Biz de kabul ettik. Haymana`da, MHP`nin kısa süreli iktidarında Polatlı-Haymana yolunun başlangıcı yapılmıştı. Yine Haymana`daki turistik Koray Aydın Oteli, MHP iktidarı döneminde yapılmıştı. Gelecekteki `milliyetçi hareket`in iktidarında çok daha fazla hizmetler yapacağımıza inanıyorum.``


12 Eylül öncesi Haymana Ülkü Ocakları Başkanlığı yapan, 1994`te ANAP`tan belediye başkanı seçilen Adacı, 2004`te aynı göreve bu kez DYP`den seçilmişti. Adacı`nın 2009`daki yerel seçimlerde MHP`den aday olacağı belirtildi.

Törene MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, Genel Muhasip Ümit Şafak, milletvekilleri Tuğrul Türkeş, Bekir Aksoy ve Deniz Bölükbaşı, MHP İl Başkanı Ömer Demirel ile Bala, Beypazarı, Nallıhan Belediye Başkanları ve partililer katıldı.