BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Ne Chevrolet ama

Konya'da yarım asırlık tek kapı steyşın chevrolet, orijinal özelliğiyle meraklıların yoğun ilgisini çekiyor.

Abone ol

Chevrolet marka araçların tamiriyle uğraşan ve Yadigar'ın sahibi olan Rahim Kurhan (38) AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan bu yana Yadigar'ın kendilerinde bulunduğunu söyledi.

Babasının ölümünden sonra Yadigar'ı satın almak isteyen birçok kişi olduğunu ifade eden Kurhan, ''Ancak kardeşlerimle biz satmak istemedik. İsminden de anlaşılacağı gibi otomobilimiz baba yadigarı. Bugüne kadar 50 bin dolar veren de oldu. Ancak biz satmadık'' dedi.

1957 model Chevrolet Yadigar'ın Konya'da neredeyse her gün bir taliplisi olduğunu belirten Kurhan şunları kaydetti:

''Bugüne kadar tek kapı steyşın Chevrolet ile hiç karşılaşmadık. Biz Türkiye'de bu modelde otomobil kaldığını sanmıyoruz. Kendimiz araştırma da yaptık. Ancak bulamadık. Otomatik vites ve hidrolik direksiyona sahip otomobilimiz görenlerin ilgisini çekiyor. İstanbul'da bir oto galericinin düzenlediği yarışmada, 150 otomobilin içinde bizim otomobilimiz orijinalliğini koruması nedeniyle üçüncü oldu. Anılarımızın bir parçası olan bu otomobil bizim için çok değerli. Bir zamanlar Türk filmlerinde boy gösteren bu araçlar, şimdi bile ilgi görüyor. Biz bu tür araçlara ilgi duyan kişilerle internette bir araya geliyoruz. Her hafta pazar günü Konya'da Anıt Alanı'nda otomobil meraklıları bir araya geliyoruz. İnsanlar araçları izliyor. Binmek isteyen biniyor. Ardından konvoy halinde şehir turu atıp dağılıyoruz.''