BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,77
ALTIN 2.401,95
HABER /  GÜNCEL

Başkanlara tam not

Kartal ve Samandıra'da görev yapan muhtarları, Kartal ve Samandıra Belediye Başkanlarına tam not verdiler.

Abone ol

Kartal Belediyesi ve Samandıra Belde Belediyelerinin işbirliğinde düzenlenen toplantıya katılan Kartal ve Samandıra’lı muhtarlar, belediye başkanlarının çalışmalarına tam not verdiklerini söylediler. İstanbul milletvekili Prof. Dr. İrfan Gündüz’ün de hazır bulunduğu toplantıda muhtarlar, merkezi hükümetten kendileriyle ilgili yasanın bir an önce çıkarılmasını istediler.

Kartal ve Samandıra’da görev yapan muhtarlar, Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar ve Samandıra Belediye Başkanı Yusuf Büyük’ün davetiyle bir araya geldiler.

Kartal Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya; muhtarların yanı sıra her iki belediyeden başkan yardımcıları ve İstanbul milletvekili Prof. Dr. İrfan Gündüz de katıldı. Kahvaltı sonrası kısa bir konuşma yapan Başkan Dağlar, Samandıra Belediye Başkanı ile ortaklaşa düzenledikleri toplantıya katıldıkları için muhtarlara ve yoğun çalışmalarından vakit ayırarak davete katılan milletvekili İrfan Gündüz’e teşekkür etti. Başkan, yerel yönetimlerde halka en yakın hizmet birimi olan ve onların adeta gözü kulağı olan muhtarların, yaşadıkları sıkıntıları ve sorunları, bugüne kadar yapılan toplantılarla tespit ederek çözüme kavuşturulması için önemli adımlar attıklarını söyledi.

Kartal’daki muhtarların temel sorunu olan muhtarlık hizmet binaları için Kartal’da hayata geçirdikleri Yaşam Kalitesi Yükseltme Merkezleri’nde (YKYM) muhtarlık bürolarına da yer verdiklerini ve bugüne kadar hizmete açtıkları Hürriyet ve Orhantepe Yaşam Kalitesi Yükseltme Merkezleriyle o bölgede hizmet gören muhtarların barınma sorunlarının çözüme kavuşturulduğunu, acilen barınma sorunu yaşayan bazı muhtarlıklar için geçici hizmet verici muhtarlık bürolarını hizmete açtıklarını kaydetti. Başkan, Kartal’da bugüne kadar ikisi hizmette olan YKYM’lere altı ilave merkezle sayısını sekize yükselterek ilçenin her noktasında halkın yaşam kalitesinin yükseltilmesinin yanı sıra muhtarlıkların da bu merkezlerde hizmet vermeye başlamasıyla barınma sorunlarının tamamen ortadan kaldırılacağını ve bazı muhtarların aynı merkezde bulunmasıyla çalışmaların eşgüdümle yürütülmesinin de sağlanacağını sözlerine ekledi.

Ardından ilçe ve beldede görev yapan muhtarlar tek tek söz alarak sorunlarını ve memnuniyetlerini dile getirdiler. Muhtarlar, genel olarak belediyelerin kendilerine yaklaşımları ve her türlü sorunlarının aktarılarak çözüme kavuşturulmasında hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını söyleyip belediye başkanlarına teşekkürlerini sunarken, özellikle muhtarlarla ilgili yasal bir düzenlemenin hala yapılmamasından dolayı yaşadıkları sorunları dile getirdiler. Muhtarların konuşmalarının ardından söz alan İstanbul milletvekili Prof. Dr. İrfan Gündüz, böyle başarılı ve katılımı yüksek bir toplantının yapılması nedeniyle belediye başkanlarına ve görevli oldukları bölgelerin sorunlarını dile getirip çözüme kavuşturulması için hazır bulunan muhtarlara teşekkür etti. Prof. Gündüz, toplantının çok verimli geçtiğini, gerek belediye başkanlarının çalışmalarını, gerekse muhtarların sorunlarını ve düşüncelerini öğrenip gerekli notları aldığını, merkezi yönetimi ilgilendiren konuları da bizzat gerekli mercilere aktararak takipçisi olacağını söyledi.

Oldukça samimi ve sıcak bir atmosferde gerçekleşen toplantı sonunda katılımcılar, karşılıklı memnuniyetlerini dile getirip bundan sonra da belirli dönemlerde yine bir araya gelmek için söz birliği ettikten sonra günün anısına topluca fotoğraf çektirdiler.