BIST 10.793
DOLAR 32,23
EURO 34,87
ALTIN 2.416,03
HABER /  GÜNCEL

Başbakanın hakaret davasına ret

Başbakan Erdoğan'ın Milliyet gazetesi aleyhinde açtığı tazminat davasını mahkem reddetti.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın demecini konu alan bir haberde ''kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu'' iddiasıyla Milliyet Gazetesi aleyhine açtığı manevi tazminat davası reddedildi.

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin ile Milliyet gazetesinin avukatı Alper Öktem katıldı. Yargıç Mehmet Selim Kaya, daha önce Erdoğan lehine verilen karara ilişkin Yargıtay'ın bozma ilamını okudu.

Avukat Şahin, mahkemenin daha önce verdiği kararda direnilmesini, Öktem ise bozma ilamına uyulmasını talep etti. Yargıç Kaya, Yargıtay'ın bozma ilamına uyulmasına karar verildiğini açıkladı. Avukat Şahin, davanın kabul edilmesini talep ederken, Öktem davanın reddine karar verilmesini istedi. Yargıç Kaya, davanın reddine karar verdi.

DAVA KONUSU

Başbakan Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin tarafından açılan davanın dilekçesinde, Milliyet gazetesinin 1 Kasım 2004 tarihli nüshasında CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın demeçlerinin, ''Sav: Erdoğan Dengesiz'' başlığıyla haber yapıldığı kaydedilmişti.

Dilekçede, söz konusu haberde, ''Erdoğan'ın manevi şahsiyetine yönelik, şahsiyet haklarına tecavüz niteliğindeki tahkir ve tezyif edici, haksız ve hukuka aykırı beyan ve isnatların yer aldığı'' iddia edilmişti.

Haberde, Sav'ın, Erdoğan'ın AB İlerleme Raporu'nu ''olumlu ve dengeli'' değerlendirmesine, ''Bu kadar dengesiz bir rapora dengeli diyebilmek için, insanın kendi dengesini biraz kaybetmiş olması gerekiyor'' sözleriyle tepki gösterdiğine yer verildiği aktarılan dilekçede, Sav'ın açıklamalarında ''Erdoğan Dengesiz'' şeklinde bir ifadenin yer almadığı savunulmuştu. Söz konusu haberde yer alan ifadelerle, Erdoğan'ın ''kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu'' öne sürülerek, Milliyet gazetesinden 10 bin YTL manevi tazminat talep edilmişti.