BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  SPOR

Sporun Oscarı sahibini buldu

İsviçreli tenis oyuncusu Roger Federer yılın sporcusu seçildi. Yılın spor takımı ise İtalya Milli takımı oldu.

Abone ol

İsviçreli tenis oyuncusu Roger Federer yılın sporcusu seçildi. 25 yaşındaki Federer, Laureus Dünyada Yılın Erkek Sporcusu ödülünü üst üste üçüncü kez kazanmış oldu. Laureus ödülleri spor dalında 'Oscar' sayılıyor.

Dünya klasmanında ilk sırada yer alan Federer, geçen sezonda üç Grand Slam Şampiyonluğu kazandı. Son olarak Ocak ayında Avustralya Açık Tenis Turnuvası'ndaki zaferi ile onuncu büyük şampiyonluğuna ulaştı.

Kadınlarda ise ödülü sırıkla atlama alanında çok sayıda rekorun ve madalyanın sahibi olan 24 yaşındaki Rus sporcu Yelena İsinbayeva aldı.

YILIN FUTBOL TAKIMI

İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen törende, İtalyan milli futbol takımı ise yılın spor takımı seçildi. İtalya geçen yılki Dünya Kupası sırasında, o sırada ülkede büyük çalkantı yaratan yolsuzluk ve şike soruşturmalarına rağmen parlak bir performans sergileyerek kupaya ulaşmıştı.

Barcelona futbol kulübü ise 'spor ruhu' dalında özel ödül aldı.
Törende Almanya'nın Dünya Kupası organizasyonunu düzenleyen eski futbolcu Franz Beckenbauer'e de ömür boyu başarı ödülü sunuldu.

Laureus Vakfı, sporu sosyal değişim sağlayabilecek bir araç olarak görüyor ve destekliyor. Güney Afrika'nın ilk siyah Cumhurbaşkanı Nelson Mandela vakfın hamisi.

Ödüller için adayları 128 ülkeden gazeteciler belirliyor, ardından Laureus Akademisi üyeleri bu listeler içinden kazananları seçiyor.

Bu yılki törende tenis diğer dallara göre öne çıktı. En büyük atılım ödülüne Fransız oyuncu Amelie Mauresmo, en iyi dönüş ödülüne de Amerikalı Serena Williams layık bulundu.

İsviçreli tenis oyuncusu Roger Federer, yeni bir rekora daha imza attı.
Roger Federer, 161 haftadır Profesyonel Tenis Oyuncuları Federasyonu'nun (ATP) hazırladığı listenin ilk sırasında yer alıyor. //