BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Başarılı olmanın yolları

Başarılı olmak mı istiyorsunuz? İlgi ve beceri alanlarınız belirleyin. Önce hedefleri sonra da potansiyelinizi.

Abone ol

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cengiz Şahin, kişinin ilgi, becerileri ve sınırlarını bildiği zaman hayata daha emin adımlar atacağını söyledi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlar listesi oluşturup bu doğrultuda hareket etmenin başarı için vazgeçilmez olduğunu belirterek, ''Kısa, orta ve uzun süre içerisinde ulaşacağınız amaçlarınızın bir listesini yapın. Nasıl gemiler rotasız varacağı yere varamazsa, kişiler de amaçlarını sınıflandırıp hedeflerine daha emin ve sapmasız ulaşabilir'' dedi.

Dünyanın herkes için eşit döndüğünü ve zamanın herkes için 24 saat olarak işlediğinin altını çizen Şahin, zamanını iyi kullananların, zamanını değerlendiremeyenlerden bir adım önde olduğunu kaydetti. Kişinin ilgi, becerileri ve sınırlarını bildiği zaman hayata daha emin adımlar atacağını ifade eden Şahin, mutlu olmanın kişinin kendini tanımasından geçtiğini söyledi.

Mükemmeliyetçi tavrın, hırsı ve stresi doğuracağına dikkati çeken Şahin, stres ve hırsın başarıyı her zaman tetiklemeyip aksine olumsuz etkileyebileceğini savundu. Kişilerin çalışmayı ertelememelerini ve kendilerine inanmalarını öneren Şahin, başarılarının fark edilip, ödüllendirilmesi gerektiğini kaydetti. Başarılamayan işlerden kaçılmaması gerektiğini ifade eden Şahin, ''Bunları uygulamaya koyan bireyin bir meseleyi başaramamasının nedeni olamaz. Başarının ardından mutluluk ve iç huzurda beraberinde gelecektir'' dedi.