BIST 10.471
DOLAR 32,86
EURO 35,21
ALTIN 2.452,56
HABER /  POLİTİKA

Yazıcıoğlunun andıç yorumu

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu andıçların Türkiye gibi demokratik ülkelerde yeri olmadığını söyledi ve ekledi.

Abone ol

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Andıçlar, demokratik bir ülkede olmaz. Türkiye, böyle belirsiz, anlaşılmaz iddialar, senaryolar ile meşgul edilmekte, aslında cambaza baktırılmaktadır'' dedi.

Yazıcıoğlu, partisinin il başkanları toplantısı öncesi düzenlediği basın toplantısında, 15 Nisan'da Büyük Kurultay'ı gerçekleştireceklerini hatırlattı. Bu kurultayda, ülkenin sorunlarını çözecek, milletin iktidarını sağlayacak, partinin vizyonunu ortaya koyacak bir kadro kuracaklarını anlatan Yazıcıoğlu, ''Artık başka çare yok. Çare, milletimin öz değerlerine dayanan, milli bir iktidar çıkarmaktır, büyük birlik olmaktır. Kurultayımız, milli iktidara giden en önemli kilometre taşı olacaktır'' dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Yazıcıoğlu, ''Andıçın ortaya çıkması ile ilgili ne düşünüyorsunuz?'' sorusu üzerine, ''Andıçlar Demokratik bir ülkede olmaz. Türkiye, böyle belirsiz, anlaşılmaz iddialar, senaryolar ile meşgul edilmekte, aslında cambaza baktırılmaktadır'' dedi.

TMSF'NİN MEDYA ŞİRKETLERİNİ DEVRALMASI

Bilgin ve Merkez Grubu'nun medya sektöründe faaliyet gösteren 63 şirketin yönetimlerinin TMSF tarafından devralınması ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Yazıcıoğlu, şunları söyledi: ''Türkiye'de her şey kapalı götürüldüğü için şu anda iktidarın, muhalefet yapan her kesimi susturmaya yönelik eğilimlerinin olduğu biliniyor. Seçim öncesinde büyük iki medya grubunun üzerine gidilmesi ve TMSF'nin el koyması, manidardır, şüphe çekicidir. Niye bugüne kadar beklenmiştir? Çok da masumane gözükmüyor.''