BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,39
HABER /  GÜNCEL

Barış Pınarı Bölgesinde 17 terörist öldürüldü! MSB açıkladı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan alınan son dakika bilgisine göre; Barış Pınarı bölgesinde 17 terörist öldürüldü.

Abone ol

Milli Savunma Bakanlığı, çok sayıda teröristin gerçekleştirdiği sızma girişiminin önlendiğini açıkladı. Verilen bilgiye göre, çıkan çatışmada 17 terörist etkisiz hale getirildi.

Bakanlık, son dakika açıklamasını "Barış Pınarı bölgesine saldırı girişiminde bulunan 17 PKK/YPG’li terörist komandolarımız tarafından etkisiz hale getirildi." diyerek duyurdu.

Operasyonun detayları:

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen operasyonla teröristlerden arındırılan Barış Pınarı bölgesinde halk barış ve huzur içinde yaşamayı sürdürüyor. Bölgedeki bu durumu bozmak amacıyla terör örgütü PKK/YPG zaman zaman saldırı girişimlerinde bulunsa da söz konusu girişimler Mehmetçik tarafından başarıyla önleniyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölge çevresinde insansız hava aracıyla yaptığı incelemeler sırasında terör örgütünün yeni bir saldırı hazırlığında olduğu, teröristlerin tüneller kazarak tahkimat yaptıkları belirlendi.

Bunun üzerine teröristlerin bulunduğu bölge Fırtına obüslerinin de bulunduğu top atışlarıyla ateş altına alındı. Atışlar sonucunda 14 terörist etkisiz hale getirildi. Daha sonra komandolar tarafından bölgede arama-tarama faaliyeti gerçekleştirildi. Saklandıkları belirlenen 3 teröristle sıcak temas sağlayan komandolar, söz konusu teröristleri de etkisiz hale getirdi.

MSB'nin paylaşımı: