BIST 10.333
DOLAR 32,22
EURO 34,78
ALTIN 2.459,45
HABER /  POLİTİKA

Bakan Soylu'dan yeni 'Anayasa Mahkemesi' açıklaması: Çok hoşuma gitti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'a yönelik söylediği "Bisikletinle işe git gel bakalım." sözlerinin ardından yaptığı yeni açıklamasında "Bir ülkenin Cumhurbaşkanı, bütün kurumları sabahtan akşama kadar eleştirilirken, anayasa mahkemesinin aldığı kararlar eleştirilemez diye bir şeyi söz konusu değildir" dedi.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasına ilişkin düzenlemeyi iptal etmesi Soylu’nun tepkisine yol açmış, AYM Başkanı Zühtü Arslan'a ve AYM üyelerine sert çıkmıştı.

"Çok hoşuma gitti"

"Geçen gün Anayasa Mahkemesi ile ilgili bir söz söyledim. Çok hoşuma gitti." diyen Bakan Soylu, açıklamasında şuları belirtti:

"Kimlerin Anayasa Mahkemesi'ni savunduğunu gördüm. Bu devlete 'katil' diyenler ve Anayasa Mahkemesi tarafından 'siz katil deme hürriyetine sahipsiniz' diyenler, yıllardan beri bu ülkenin değerlerini yermek isteyenler hepsi bir cephe oldular, hepsini Allah bir fotoğrafta göstermek nasip etti. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı bütün kurumları sabahtan akşama kadar eleştirilirken, Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararları eleştirilemez diye bir şeyi söz konusu değildir.

"Bisikletinle işe git"

Soylu daha önceki açıklamasında, “Anayasa Mahkemesi karar veriyor. FETÖ'cüler girsin, PKK'lılar girsin ne olacak. Anayasa Mahkemesi Başkanı'na buradan söylüyorum. Madem özgür bir ülkeyiz, ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. Anayasa Mahkemesi Başkanı'na söylüyorum kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım sen var mısın?” diye sormuştu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Yüz yüze eğitimde plan belli oldu! İşte uyulması gereken kurallar
Foto Galeri Yüz yüze eğitimde plan belli oldu! İşte uyulması gereken kurallar Galeriye Gözat