BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bakan Çubukçu Aksaray'da

Bir İlköğretim okulunun açılışı için Aksaray'a gelen Bakan Nimet Çubukçu daha sonra programındaki bi keç yere daha uğrayıp şehirden ayrıldı.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, çeşitli ziyaretler için geldiği Aksaray'da en çok kitap okuyan öğrencilere Valilik'te çeşitli hediyeler verdi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve bir hayırsever vatandaş tarafından yaptırılan 24 derslikli ilköğretim okulunun açılışını yapmak için Aksaray'a gelen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ilk olarak Aksaray Valiliği'ni ziyaret etti. Nimet Çubukçu'yu, AK Parti Aksaray Milletvekilleri İlknur İnceöz ve Ali Rıza Alaboyun, MHP Aksaray Milletvekili Osman Ertuğrul, Belediye Başkanı Nevzat Palta, parti teşkilatları ve protokol mensupları karşıladı. Vali Orhan Alimoğlu ile bir süre görüşen Bakan Çubukçu, Aksaray Kız Meslek Lisesi'nde en çok kitap okuyan 5 kız öğrenciye çeşitli hediyeler verdi. Öğrencilerle yakından ilgilenen Çubukçu, öğrencilere eğitimlerinin ardından ne olmayı düşündüklerini sordu. Öğrencilerden birisi, "Vali olmak istiyorum" deyince Çubukçu, "Gel, Vali Bey az önce şurada oturuyordu. Geç bakalım onun koltuğuna. Sadece 23 Nisan'da o koltuğa oturacak değilsiniz" dedi.

Bakan Çubukçu'nun öğrenciyle diyaloğu gülüşmelere neden olurken, Çubukçu öğrenciye dönerek, "Hadi vali olarak yarın karneler alınıyor, bu konuda da bir açıklamanı alalım. Öğrencilere neler söyleyeceksin" dedi. Valinin koltuğunda açıklama yapan öğrenci tüm arkadaşlarına kitap okumaktan ve kendilerini geliştirmekten vazgeçmemelerini istediğini belirtti. Bakan Çubukçu öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirerek, "Sizler için dua edeceğim. İnşallah istediğiniz hedeflere ulaşırsınız. Bunun için çok çalışın" dedi.


Valilik ziyaretinin ardından Aksaray Belediyesi'ne geçen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu burada Belediye Başkanı Nevzat Palta ile bir süre görüştü. Başkan Palta Aksaray'ın hızla geliştiğini ifade ederek önemli projeler yaptıklarını ve Aksaray halkının da seçimlerde bu çalışmaları verdikleri oylarla desteklediğini belirtti. Aksaray'a her geldiğinde gelişimi fark ettiğini belirten Çubukçu, "Aksaray gerçekten yaptığı atılımlarla her geçen yıl gelişimini gösteriyor. 2004 yılında reform niteliğinde yaptığımız Yerel Yönetimler Kanunu da artık belediyelerin merkezi hükümetle birlikte eğitim, sağlık merkezleri gibi bir konuya daha duyarlı olmasını sağladı" şeklinde konuştu.Başkan Palta, Bakan Çubukçu'ya Aksaray'ın Taşpınar kasabasında yapılan bir halı ve Aksaray'la ilgili kitaplar hediye ederek, projesini hazırladıkları Somuncu Baba Projesi'ne manevi destek vermesini istedi.

Bakan Çubukçu Aksaray'da AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ettikten sonra                           AksarayBelediyesi Kadın Aktivite Merkezi'nde (AKMEK) kadınlarla bir araya gelecek. Bakan Çubukçu daha sonra hayırsever iş adamı Naci Abay tarafından yaptırılan 24 derslikli ilköğretim okulunun açılışını yapacak ve MÜSİAD Aksaray Şubesi tarafından düzenlenen lise birincilerine ödül törenine katıldıktan sonra Aksaray'dan ayrılacak.