BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.439,49
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gaziemir'de yüzler gülüyor

Gaziemir Kaymakamlığının bundan 9 ay önce başlattığı 'Gelir Getirici Küçük Ölçekli İş Edindirme' projesi meyvelerini vermeye başladı.

Abone ol

Projeden faydalanarak kredi çeken Cemile Gülmez isimli vatandaşın moda evinin açılışını İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç yaptı.

Açılışta konuşan Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ, proje ile ilgili bilgiler verdi. Projede yeşil kart sahibi ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan maddi yardım alan meslek sahibi ancak işsiz vatandaşların hedeflendiğini belirten Tuğ, kişilerin Kaymakamlığa gelerek faaliyet göstermek istediği iş alanı ile ilgi olarak başvuruda bulunduğunu söyledi.

Kişilerin başvurduktan sonra dosyasının incelendiğini ve Kaymakamlıkça uygun bulunması halinde ise 3 yıl geri ödemesiz, üç yıldan sonra da faizsiz geri ödeme yapabileceği krediyi alabildiğini belirten Tuğ, Gaziemir’de 25 vatandaşın başvurduğunu fakat gerekli şartlara sahip 11 vatandaşın bu kredilerden faydalanarak kendi işyerini açtığını ve vergi mükellefi haline geldiğini söyledi.

Daha önce bir fabrikada çalıştığını ancak işten çıkarıldığını ifade eden moda evinin sahibi Cemile Gülmez, “Hem fabrikada çalışıyordum hem de evimde iş yapıyordum. Ekonomik krizden dolayı fabrikadaki işimi kaybettim. Evde yaptığım işler ise geçinmeme yetmiyordu.

Bende Kaymakamlığa başvurdum ve ne yapmak istediğim soruldu. Bende bunun üzerine bugün açılışını yaptığımız moda evi tarzında bir yer açmak istediğimi söyledim. Tüm özelliklerim incelendi ve kredi alarak bu yeri açmaya hazırlanıyoruz. Allah devletimizden razı olsun. Hayallerim artık gerçek oldu” diye konuştu.

İzmir’in 4 milyona ulaşan nüfusuyla işsizlikten etkilenen bir şehir olduğunu belirten İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, işsizlik sorununa sadece Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan verilecek maddi yardımlarla değil kendi işini kurmaya çalışan insanlara yardım edilmesiyle çare olunabileceğini söyledi.

Bu yüzden Gaziemir Kaymakamlığının uyguladığı proje ile iş sahibi olan ve istihdam yaratan vatandaşlar adına çok mutlu olduğunu ifade eden Kıraç, “Bu vatandaşlarımız devletten maddi yardım alırken şimdi iş sahibi oldular. İşsizlik sorununun çözmenin en önemli etkenlerden birisi meslek sahibi olmanın olduğunu bu projede gördük.

Devlet olarak önce meslek sahibi yapacağız sonrasında ise iş sahibi yapacağız. Bugüne kadar dünya çapında tesislerin açılışlarında bulundum fakat buradaki törende olmak beni o büyük açılışlardan daha çok mutlu etti” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Cemile Gülmez’in yanında 5 kişiyi çalıştıracağı moda evinin açılışı yapıldı. Proje kapsamında 11 kişiye toplamda 94 bin liralık kredi verildi.