BIST 10.289
DOLAR 32,22
EURO 34,73
ALTIN 2.455,57
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Viranşehir'de Perşembe günü protesto var

Viranşehir ilçesinde Belediye Başkanının tutuklanması ile Belediye çalışanları, her Perşembe olduğu gibi bu Perşembe de basın açıklaması ile proteste etti.

Abone ol

Basın açıklamasını yapan Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Hacı Çetin, son siyasal gelişmeleri değerlendirdi.

Viranşehir Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasına, Viranşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Burun Barış ve Demokrasi Partisi Viranşehir İlçe Başkanı M. Ali Türk, Belediye meclis üyeleri, BDP ilçe yöneticileri Eğitim-Sen ilçe Başkanı Orhan Özkan, yöneticileri ve belediye personelleri katıldı.

Belediye personelleri adına açıklama yapan Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Hacı Çetin, operasyonların halen ısrarla devam ettiğini, kan ve gözyaşının giderek daha da arttığı son süreçte hükümetin ülkeyi bir kaos
ortamına sürüklediğini söyledi.

657 sayılı devlet memurları kanununda yapılmak istenen değişikliklerin karşısında olduklarını ve direneceklerini belirten, Çetin, "KESK MYK üyesi Akman Şimşek ve SES MYK üyesi Meryem Özsöğüt ile KESK'e bağlı sendikalarımızın şube yöneticilerinin de aralarında bulunduğu bazı arkadaşlarımız, Ankara Terörle Mücadele şubesi tarafından gözaltına alındığını, bu olayı şiddetle kınadıklarını ve derhal serbest bırakılmalarını istiyoruz.

Tutuklu bulunan Belediye Başkanları ve siyasetçilerin derhal serbest bırakılmasını ve barış ortamının sağlanmasını istiyoruz" dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından toplanan grup sessiz bir şekilde dağıldı.