BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adıyaman Üniversitesi'nde mezuniyet sevinci

Adıyaman Üniversitesi'nin 2009-2010 Akademik Yılı Mezuniyet töreninde, öğrenciler gözyaşlarına boğuldu.

Abone ol

Törende konuşan Vali Ramazan Sodan, gençlere:" Ülkemizin geleceğini ellerinde meşalelerle aydınlatacak olan sizlersiniz" diyerek seslendi.

Altınşehir Mahsur Yardımcı stadında düzenlenen mezuniyet törenine Vali Ramazan Sodan, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Defterdar Şefik Tongal, kurum müdürleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ile aileleri katıldı. Törende mezuniyet kütüğüne isimlerini çakan okul birincilerine, protokol üyeleri tarafından hediyeler verildi.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen mezuniyet töreni fakülte düzeyinde ilk mezunlarını verdi. Törenin ardından mezun olan öğrenciler, yıllarca aynı sınıfı ve sırayı paylaştıkları arkadaşlarından ayrılacak olmanın üzüntüsünü yaşarken, birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü.

Adıyaman Üniversitenin fiziki koşullarının her geçen gün iyileştiğini söyleyen Vali Ramazan Sodan, bir ülkenin geleceğinin o ülkenin insanlarının göreceği eğitime bağlı olduğunu dile getirerek, "Gençlerini iyi yetiştiren ulusların geleceklerinin daha aydınlık olacağına şüphe yoktur. Bu nedenle gençlerimizi yarınlara en iyi şekilde hazırlamak gerekmektedir. İşte burada en büyük sorumluluk üniversitelere düşmektedir.

Üniversiteler bilim ve kültürü geliştirerek bir kuşaktan bir kuşağa aktaran kurumlardır. Bilginin üretilmesi, kullanılması ve yayılması gibi temek işlevleri yerine getiren üniversiteler aynı zamanda bulundukları yörenin de her bakımdan gelişmesine katkıda bulunmaktadır"
dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler, kendileri için verilen mini konser ile eğlenmeye çalıştı. Öğrenciler konser sırasında atılan havai fişekleri ilgiyle izledi.