BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Devlet Bahçeli'den bomba Sisi ve Esad çıkışı! Sisi doğru adım Beşar Esad'la da görüşülmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Katar'da görüşmesine tam destek verip, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la da görüşülmesini istedi. Bahçeli, Pençe-Kılıç hava harekatına karşı çıkan HDP'ye tepki göstererek, "Bu harekata karşı çıkan dünyaya operasyonların durdurulması çağrısı yapan  HDP düşman bakiyesidir." ded. 

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. PKK'nın son saldırılarına tepki gösterip, "CHP ile İYİ Parti'nin HDP'den ne farkı var" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Katar'da yaptığı görüşmeye de tam destek veren MHP lideri Bahçeli, "MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Cumhurbaşkanımızın, Sisi ile Katar'da kurduğu temas doğru bir temas. Bize göre arkası getirilmelidir. Bununla da kalınmamalı Beşar Esad'la da görüşme vasadı açılmalı, terör örgütlerine karşı ortak bir irade oluşturulmalıdır." dedi. 

Anket şirketlerini bozguna uğratıyoruz

Bahçeli, "Toplantı yaptığımız meydanlar dolup taşmaktadır. Masalarda değil meydanlardayız" diyen Bahçeli, "MHP, algı oyunlarını bozarak,  iftira düzeneklerini yıkarak geliyor. MHP, kiralık kalemlerin sahiplerini yenerek geliyor. MHP, anket şirketlerini bozguna uğrata uğrata geliyor. 2023 yılında adayımız belli kararımız nettir. Onun bunun ağzına bakan, el açan siyasi güruhun önümüze taş koyması, mücadelemizi sekteye uğratması beyhudedir" dedi.

Anayasa Mahkemesi neyi bekliyor?

Pençe-Kılıç'a karşı çıkan HDP'ye tepki gösteren Bahçeli, "AYM neyi bekliyor? Bu harekatın durdurulmasıyla ilgili çağrı yapan HDP, TBMM'ye sızmış düşman bakiyesidir. HDP, Türk siyasetine tuzaklanmış zaman ayarlı bir bombadır. Bu bomba ya bombacıların elinde patlayacak, ya da patlatılacaktır." diye konuştu.  

CHP'nin HDP'den farkı yok

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısına ilişkin CHP'li ve İyi Partili bazı vekillerin tartışılan açıklamalarına yer veren Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti: 

- Bunlar terör örgütlerine bir nevi cephane taşıyan köksüzlerdir. Sorarım size: Bu iki partinin HDP'den ne farkı var. Bir CHP'li çıkıp teröristin PKK üyeliği muamma diyebiliyor. Bir İP'li çıkıp ne delil var diye sorabiliyor. Bir başka ucube, İstiklal Caddesi saldırısını hükümetin düzenlemiş olabileceğini iddia edebiliyor. PKK'lı teröristler yakalanmış ve her şeyi itiraf etmişken zillet ittifakının teröristlere avukatlık yapması utanç verici bir alçalmadır. 

Süleyman Soylu'ya tam destek

- Muazzam işler yapan İçişleri Bakanımıza saldırmaları milli onur yokluğunun apaçık işaretidir. İçişleri Bakanımıza alçak diyen, surda gedik açmak için çırpınan, PKK/YPG adına saldıran terörist sevicilerin topu aşağıların aşağısıdır, alçaktır. 

- Buradan teröristlere ve destekçilerine açık açık sesleniyorum: Bir gün hepinizi müstahak olduğunuz sonuçlarla yüzleştireceğiz. Taviz yoktur, teslimiyet yoktur, geri dönmek yoktur. Hakkımızı, hukukumuzu çiğnetmek asla söz konusu olmayacaktır.

- Pençe - Kılıç Harekâtı teröristlerin kafalarına Demir yumruk gibi inmiştir.

- Kürt kökenli kardeşlerim de oynanan şer oyunların farkındadır, ne PKK’nın, ne YPG’nin ne de HDP’nin Kürt kökenli kardeşlerimle bağlantısı yoktur.

Sisi ile görüşme doğru adım, Esad'la da...

- Sayın Cumhurbaşkanımızın Sisi ile kurduğu temas doğru bir temastır. Arkası getirilmeli, bununla da kalmamalı Esad ile de görüşme vasatı açılmalı. Türkiye’nin Mısır, Suriye ve Irak’la tarihten gelen çok güçlü bağları vardır ve bilinmektedir.

- Biz doğrudan ikili görüşmeleri başlatamazsak bozguncular aramızı iyice açacaklardır. Ülkemizin komşularıyla yapıcı, müspet, geliştirici ve samimi diyaloglar kurması aynı zamanda 2023’ün hedefleriyle de müzahirdir.

Sözleşmeli ve ücretli öğretmen kalmasın

- 3600 ek göstergeye hak sahibi öğretmenlerimiz resmen kavuşacaklardır. Şimdiden hayırlı olsun. Atanamayan hiçbir öğretmen bırakmayacağız. Ücretli, sözleşmeli veya bir başka ad ve tanım altında hiçbir öğretmen kalmamalı, hepsi kadroya geçirilmelidir.

Zincir Marketler gün aşırı zamla huzuru bozuyor

-Bu arada zincir marketlerde gün aşırı yapılan zamların, toplumsal ve ekonomik huzurumuza tahammülsüz olduğu kanaatindeyiz. Ticaret Bakanlığımızın fırsatçıların üzerine kararlılıkla gideceğinden, fiyat etiketlerini şişirenlerden hesap soracağından kuşku duymuyoruz. 

Zincir marketlerin FETÖ ile ilişkisine bakılmalı

- Vatandaşlarımızın kesesine dokunan kim olursa olsun karşısındayız. Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ'yle irtibat ve ilişkisinin titizlikle araştırılması gerektiğine inanıyoruz. Bu aç gözlülere müsamaha gösterilmemelidir. Ekmeğimizden çalan, sofralarımızın tadını kaçıran, mutfaklarımıza karabasan gibi çöken kim varsa iki yakasından tutmak devletimizin asli görevidir.

Kılıçdaroğlu'nun Borsa İstanbul sözleri...

- CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Borsası’na yönelik suç oluşturan açıklamalarını kabul etmemiz, olağan görmemiz düşünülemeyecektir. Yatırımcıları korkutan, İstanbul Borsası’nın cazibesine ve saygınlığına gölge düşürmeye tevessül eden Kılıçdaroğlu sorumsuzdur, şuursuzdur. İstanbul Borsası’nın yükselişi devam edecek, önü de ardına kadar açık olacaktır. Borsa’ya bizim güvenimiz tamdır. İstanbul Borsası yerli ve yabancı yatırımcılar için en güvenli limandır.