BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.432,22
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli Fethullah Gülen'i işaret etti!

MHP, referandum için ilginç bir çıkış yaptı. MHP yönetim,i Gülen başta olmak üzere cemaatlerin, 'Evet' oyları üzerinde etkisi olduğunu öne sürdü!

Abone ol

Anayasa değişikliğine ilişkin referandumda alınan yüzde 42'lik "hayır" sonucunun ardından özeleştiri yapan MHP yönetimi, önümüzdeki süreç için üç aşamalı yol haritası belirledi. Ayrıca 'Evet' oylarının çoğunluğunda cemaat oylarının etkisi olduğunu iddia etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kurmaylarıyla yaptığı ilk değerlendirmede, “Biz ikaz görevimizi yaptık. Takdir milletin. Bundan sonra yolumuza devam ederek genel seçimlere var gücümüzle daha iyi hazırlanacağız” dedi.

GÜLEN'İN PARMAĞI VAR!

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, "Kalelerinde hüsrana uğradı" tespitlerine tepki gösteren MHP yönetimi, referandumda Fethullah Gülen başta olmak üzere cemaatlerin “evet” oyu üzerinde etkileri olduğuna da dikkat çekti.

Bahçeli, dün kesinleşen referandum sonuçlarını ve farklı kesimlerden gelen tepkileri kurmaylarıyla bir araya gelerek değerlendirdi.

Bahçeli’nin yüzde 42’lik sonucu başarılı bulmadığı, ancak MHP’nin kalelerinde ve belediye başkanlıklarını kazandığı illerde hüsrana uğradığı değerlendirmelerine tepki gösterdiği öğrenildi. MHP önümüzdeki süreçte ne yapılacağı konusunda üç odaklı yol haritası belirledi. Yol haritası şöyle şekillendi:

"İlk olarak AKP hükümetinin yürüttüğü demokratik açılım, PKK

 SÖYLENEN HER SÖZ MİLLETE GİDER 

Siyasal Araştırmacı  İbrahim Uslu, dün sabah Erkan Tan İle Başkentten programında referandum sonucunu değerlendirdi. Uslu, MHP’nin “13 Eylül itibariyle Türkiye için karanlık bir dönem başlamıştır” iddiasına çok sert yanıt verdi. 

12 Eylül’de yaşanan oylamanın bir siyasi partinin kararı olmadığını, sorunun doğrudan millete sorulduğunu ve cevabı milletin çok büyük bir bölümünün katıldığı bir oylamayla, milletin kendisinin verdiğini özellikle hatırlatan Uslu, referandum sonucu hakkında konuşan ve yorum yapan herkesin sözlerine çok dikkat etmesini, bin düşünüp bir konuşması gerektiğini belirtti. 

açılımı ve yıkım projesi millete anlatılmaya devam edilecek. Referandum sonuçlarının bu gayretleri etkilemesine izin verilmeyecek. İkinci olarak yeni anayasa konusunda girişimlerde bulunacak  Son olarak MHP iktidara yönelik yürüyüşünü kararlılıkla sürdürecek. Bu konuda parti karar organları, parti teşkilatları, il başkanları, belediye yönetimleri değerlendirme toplantıları yapacak."

CEMAATLER ETKİLİ OLDU

MHP yönetimi, referandumda cemaatlerin etkisini de ele aldı. Özellikle Fethullah Gülen’in çağrısı doğrultusunda MHP tabanından ‘evet’e yönelik kaymalar olduğu değerlendirmesi de seslendirilirken, vatandaşın, ‘camaat-tarikat-siyaset üçgeninde sıkınştırıldığı’ değerlendirmesi yapıldı. Paçacı bu konuda, “Türkiye’de dini eksenli bir devlet yapısına kayma var” dedi.