BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.440,17
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tarım öğrencileri Kartal'da buluştu

Kartal 13 ülkeden gelen organik tarım öğrencilerini, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği'nin ev sahipliğiyle ağırladı.

Abone ol

Avrupa Ağı Organik Tarım Öğrencileri buluşması Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneğinin ev sahipliğinde Kartal ve İstanbul’un çeşitli yerlerinde gerçekleştirildi.

Başta Almanya, İtalya ve Fransa gibi 13 katılımcı ülkenin öğrencilerinin bir araya gelmesi ile gerçekleştirilen buluşmanın Türkiye ayağından biri de Kartal Ekolojik Pazardı.

Kartal Belediyesi tarafından kurulan Kartal Ekolojik Pazar yerini ziyaret eden öğrenciler, burada satışı yapılan organik ürünlerin tadına bakarak sertifikalı ürünler hakkında değerlendirmeler yaptı. Stantlardaki ürünlerden tadarak incelemeler yapan Organik Tarım öğrencileri ayrıca pazarda bulunan tezgahlardan gelen müşterilere satış da yaptılar.

Tamamı sertifikalı ürünlerden oluşan pazarda, bir sofra kuran öğrenciler ayrıca tezgahlarda yapılan hamur işleriyle de yakından ilgilendi. Oklavalarla hamurlar açan öğrenciler sonra açtıkların hamurların içlerini doldurarak sac’ın üzerinde kızarttı. Daha sonra kızaran hamur işlerinden, pazara gelen müşterilere ikram eden öğrenciler tezgahtar ve müşterilerle birlikte keyifli dakikalar yaşadı. Öğrenciler gittikleri diğer ekolojik pazarlara oranla Kartal’da daha güzel ürünlerin olduğunu söyleyerek, üreticilerden ürünler hakkında bilgiler alarak Kartal’dan ayrıldılar.

Gezinin diğer ayağı olan İstanbul turuna katılan Avrupa Ağı Organik Tarım öğrencileri, İstanbul’un tarihi yerlerini gezdi. Ayasofya, Sultanahmet, Yerebatan ve Kapalı Çarşıyı gezme fırsatı bulan öğrenciler daha sonra Gökçeada ve Kaz Dağlarını da dolaştıktan sonra turlarını tamamlayarak memnun bir şekilde ülkelerine döndüler.