BIST 9.916
DOLAR 32,43
EURO 34,78
ALTIN 2.433,16
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

9 bin kilometre uzaktan gelen 'evet'

12 Eylül'de yapılan anayasa referandumunda oy kullanmak isteyen 38 kişi dünyanın öbür ucundan kalkıp geldi.

Abone ol

Sadece referandumda oy kullanmak için yaklaşık 9 bin kilometre uzaklıktaki Tayland'dan gelen işadamı, öğrenci ve öğretmenden oluşan 38 kişilik grup, yeniden Tayland'ın yolunu tuttu.

Oy kullanmak için kişi başı 2 bin dolar harcayan gruptan Neşet Kahraman, "Referandum bizim için çok önemliydi. Eğer Türkiye'ye gelmeseydim ve oylamada da sonuç farklı çıksaydı, ömür boyu vicdan azabı çekerdim" dedi.

Sonuçtan memnunlar

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği referanduma yurt dışında yaşayan Türkler de yoğun ilgi gösterdi. Gurbetçiler, sadece oy verebilmek için binlerce kilometre uzaklıktan Türkiye'nin yolunu tuttu. Tayland'ın başkenti Bangkok'ta yaşayan işadamı, öğretmen ve öğrencilerden oluşan 38 kişilik bir grup, referandumda 'evet' oyu kullanmak için Türkiye'ye geldi. Atatürk Havalimanı'ndan yakınları tarafından uğurlanan 38 kişilik kafile sonuçlardan memnun olduklarını belirtti.

10 saatlik yolculuk

Grubun içerisinde yer alan Thai-Türk İşadamları Derneği Genel Sekreteri Nevzat Kantar, "Daha fazla demokrasi için, özgürlük için ve vatandaşlık görevimizi yerine getirmek için Türkiye'ye geldik. Çok mutluyuz" diye konuştu. Tayland'ın Türkiye'ye yaklaşık 9 bin kilometre mesafede olduğunu ve bu ülkeye yaklaşık 9-10 saatte uçakla gidildiğine dikkat çeken Kantar, "Tayland'dan Türkiye'ye giden uçak biletlerinin ücretleri bin doların üzerindeydi. Grup indirimi oldu. Biletleri yaklaşık 800 dolara indirdik. Vatandaşlık bilincinin oluşması için referandum çok önemliydi" ifadelerini kullandı.