BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,94
ALTIN 2.447,17
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Eğitim döneminin ilk zili Altındağ’da çaldı

Okul öncesi ve ilköğretim okullarında 2010-2011 eğitim/öğretim dönemi başladı.

Abone ol

Ankara’da ilk zil Altındağ Belediyesi Anaokulu’nda, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun katılımıyla çalındı.

Altındağ Karapürçek Mahallesi’nde bulunan Altındağ Belediyesi Anaokulu’nu seçerek eğitim/öğretim sezonunun temsili açılışını buradan yapan Bakan Çubukçu, okul öncesi öğretimin önemine dikkat çekti.

Altındağ Belediyesi’nin inşaatını gerçekleştirdiği ve Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettiği anaokulunun 2010-2011 eğitim/öğretim döneminin açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun yanı sıra, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Altındağ Kaymakamı Hamza Duygun, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, çok sayıda bürokrat, öğretmen, veli ve öğrenci de katıldı.

Okul öncesi eğitime önem veriyoruz”

Törende bir konuşma yapan Bakan Çubukçu, ilkokul öncesi eğitimin çok önemli olduğunu, 2006 yılından bu yana bu konuda bakanlık olarak titizlik gösterdiklerini ve büyük mesafe katettiklerini belirtti. Gelişmiş batı ülkelerinde okul öncesi eğitimin çok önemli olduğunu ve hükümetlerin bu konuya özen gösterdiklerini belirten Bakan Çubukçu, yapılan çalışmalar sonrasında, Türkiye’de her 100 çocuktan 39’unun okul öncesi eğitim almaya başladığını, her geçen gün bu rakamın artış gösterdiğini ifade etti.

Devlet olarak okul öncesi eğitime önem verdiklerini fakat tam başarı sağlanabilmesi için ailelerinin daha bilinçli olması gerektiğini dile getiren Bakan Çubukçu, okula uyum programı hakkında da şunları söyledi: “Okul öncesi eğitimin yanı sıra okula uyum programına da önem veriyoruz. Okul yaşamına ilk defa adım atan çocuklarımızın olumsuz etkilenmemesi için uygulanan bu program sayesinde çocuklarımız okula devam etme konusunda daha istekli oluyorlar. İlk bir hafta annelerini yanlarında gören çocuklar, böylece okullarını benimsiyorlar. Biz de bu gün çocuklarımızın bu ilk heyecanını paylaşmak için buradayız.”