BIST 10.096
DOLAR 32,26
EURO 34,82
ALTIN 2.424,40
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gençlerbirliği ilk galibiyetini aldı

Gençlerbirliği, sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 mağlup ederek bu sezonki ilk galibiyetini aldı.

Abone ol

Spor Toto Süper Ligi'nin 4. haftasında Gençlerbirliği, sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-1 mağlup ederek bu sezonki ilk galibiyetini aldı.

Karşılaşmadan sonra açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Thomas Doll, ilk galibiyetlerini aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, "3 puan için mutluyuz. Puan durumunda daha üst sıralara yükseleceğiz. Takımımızın morali yerine geldi. 3. haftada alınan bir mağlubiyetin ardından 4. haftada alınan bir galibiyet çok önemli. 2 haftalık çalışmanın karşılığını aldık. Oyuncularımız istediklerimisi başarıyla yaptı. İlk 30 dakika çok iyi oynadık. 2-0 yapabilirdik. 30. dakikadan sonra rakibin hamlelerine karşılık veremedik. İkinci yarıda iyi mücadele ettik. Devre arasında kontra ataklara dikkat etmemiz gerektiğini, disiplinli ve sabırlı oynamamız gerektiğini ve son dakikalarda duran toplardan gol bulabileceğimizi söyledik. Bu da çıktı. Bazen benim de haklı olduğum konular olabiliyor. Maçın son anlarında Serdar'ın kurtarışı maçı kazanmamızda büyük pay oynadı. Orhan'ı da attığı golden dolayı kutluyorum. Çalıştığımız bir pozisyondu. Haklı bir galibiyet aldık. Takım hüviyetini sahaya yansıtmaya başladık" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise, duran topların maçın sonucuna etki ettiğini ifade ederek, "Birbirine benzeyen 2 takımın mücadelesi oldu. Gençlerbirliği maça hızlı başladı ve pozisyonlara girdi. Sonra oyunun kontrolü genelde elimizdeydi. Bütün goller duran toplardan geldi. 85. dakikada gol yemek bizi üzdü. Maçın başında golleri yesek bu kadar üzülmezdik. Atanın kazanacağı bir maçtı. Gençlerbirliği attı ve kazandı. Onları tebrik ediyorum" dedi.
Kırmızı-siyahlı oyuncular Billy Mehmet ve Mahmut Boz, zor da olsa ligin ilk galibiyetini almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Konuk ekip oyuncuları Gökhan Süzen ve Efe İnanç, iyi oynadıkları bir maçta duran toplardan yedikleri gollerle mağlup oldukları için üzgün olduklarını ifade etti.