BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Elindeki sigara yangın çıkarttı: 1 ölü

İzmir'in Buca ilçesinde, elindeki sigara ile uykuya dalan bir kişi oturduğu evinde yangın çıkmasına sebep oldu..

Abone ol

Buca'da, alkol aldıktan sonra elindeki sigarayı söndürmeden uykuya dalan bir kişinin oturduğu tek katlı evde yangın çıktı.

Yangın saat 04.00 sıralarında Yaylacık Mahallesi numara 21'deki tek katlı evde çıktı. Üç çocuk babası Rıfat Kocapara iddialara göre bir süre alkol aldıktan sonra yalnız oturduğu evde uykuya daldı. Rıfat Kocapara'nın yanık unuttuğu sigara eşyaların tutuşmasına neden oldu. Talihsiz adamın evinden alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polisler çevrede güvenlik önlemi alırken, AKS 110 ve itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek soğutma çalışmalarına başladı. Çıkan yangında ev küle döndü.

Olay Yeri İnceleme ekibi tarafından yapılan incelemede, Rıfat Kocapara'nın yanarak öldüğü ortaya çıktı. Olay yerine gelen bazı mahalle sakinleri, talihsiz adamın evin içerisindeyken "İmdat kurtarın beni yanıyorum" dediğini ancak alevler evin her tarafını sardığı için içeri giremediklerini söylediler. Selahattin Gökçen isimli bir komşusu ise Rıfat Kocapara'yı en son gece saat 02.00 sıralarında alkollü olarak gördüğünü, Kocapara'nın tekrar bakkaldan alkol almaya gittiğini gördüğünü söyledi.

SSK emeklisi olan Rıfat Kocapara'nın sürekli alkol aldığını söyleyen yakınları, alkol aldığı için babasından kalan bu evde tek başına yaşadığını söylediler. Aynı sokakta başka bir tek katlı evde kalan eşi Saime (42), kızı Tekmile (23), Mustafa (19) ve Onur (13) ise acı haber karşısında gözyaşlarına boğuldu. Ölen kocasının ardından gözyaşı döken acılı eş Saime Kocapara akrabalarını suçlayarak; "Kaç kez yardım istedim kardeşinizi bu illetten kurtarın, bak oğlu askere gidecek, siz söyleyin bıraksın içmeyi dedim ama kimse yardım etmedi" diye konuştu.

İlk belirlemelere göre, yangının sigara izmaritinden çıktığı iddia edildi. İtfaiye ekipleri kesin sonucun bilirkişi incelemesinden sonra ortaya çıkacağını söyledi. Polisler konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.