BIST 9.821
DOLAR 32,58
EURO 35,05
ALTIN 2.459,31
HABER /  GÜNCEL

Bağcılarda 41 açılış daha

Bağcılar Belediyesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla “41 Açılış Daha…” gerçekleştirdi.

Abone ol

Bağcılar’ı “İstanbul-Avrupa Yakası’nın Yeni Merkezi” yapma yolunda hızla ilerleyen Bağcılar Belediyesi, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla “41 Açılış Daha…” gerçekleştirdi.

11 Nisan 2008 Cuma günü saat 14.00’de Bağcılar Olimpik Spor Salonunda yapılan “41 Açılış Daha…” programına Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan ile birlikte birçok bakan, milletvekili. belediye başkanı ve sanatçı da katıldı.

Bağcılar Olimpik Spor Salonu merkez olmak üzere toplam 6 noktada açılış töreni yapılan “41 Açılış Daha…” programında; Kapalı yüzme havuzu tesisleri, Halk Sarayı, Çarşı Caddesi ile birlikte birçok okul, sağlık ocağı, spor tesisi, park, konferans salonu, bilgi evi, polis merkezi, üzüm bağı gibi eserler yer alıyor.

Programın açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bugüne kadar yapılan hizmet ve çalışmalarla Bağcılar’ı İstanbul’un yeni çekim merkezleri haline getirdiklerini belirterek şunları söyledi:

“Dün kentin varoşu olarak kabul edilen bağcılar bugün bir ilçeye dönüştü. İlçenin makûs talihini yenmek için iş başı yapan kurucu başkanımız Sayın Feyzullah Kıyıklık ve ekibi göreve geldikleri andan itibaren tüm sorunları yerinde görmek üzere günlerce, haftalarca sokak sokak gezdiler. Eksikler, yanlışlıklar teker teker tespit edilip çözüme kavuşturuldu. Bu azimli yürüyüş zorluklar karşısında yılgınlığa kapılmadan, ekibin özverili çalışmalarıyla aşıldı ve Bağcıların kaderi değişiverdi. Başlangıçtaki acı tablolar çok kısa bir süre sonra yerini bugünkü yaşanılabilir Bağcılar’a bıraktı.
Bu azimli yolculukta kurucu belediye başkanımız Sayın Feyzullah Kıyıklık’ın yol arkadaşlarından biri olarak bu tabloyu sizlerle paylaşmayı bir vefa gereği olarak düşündüm.

Altlyapı sorunları çözüldü

Her güzelliğin başında eğitim var… İşte bu yüzden ilçemizde 2.5 yıl içinde 20.000 kişiye okuma yazma öğrettik. İlçemizdeki okulların bütün sınıflarına hediye ettiğimiz bilgisayar ve projeksiyon cihazlarıyla eğitime ayrı bir değer kattık.
Çevre düzenlemelerimizle, parklarımızla, yeşile verdiğimiz önemle yoğun iş temposunda günü geçiren ilçemiz sakinlerine aileleriyle birlikte nefes alabilecekleri yeni ortamlar oluşturmaktayız.
Bugün açılışını yapacağımız 41 önemli proje ile hizmet kervanımızı taçlandırıyoruz. Bu 41 projemizin ekonomik büyüklüğü yaklaşık 63 milyon YTL’dir. Hizmetleri üretirken mazeretlere değil, kendimizi başarılara hedefliyoruz. Bugün açılışını yapacağımız sağlık ocaklarımız, parklarımız, otoparklarımız, okullarımız, halk sarayımız ve diğer eserlerimiz Bağcılar’ımız için önemli fiziki, sosyal ve kültürel projelerimizdir. Bu projelerle artık Bağcılar, kentin kenarında kalan ilçe değil, kentin merkezinde bir ilçe olma kimliğini kazanmıştır. Bunun içindir ki, bugün Bağcılar İstanbul’un önemli merkezlerinden biri haline gelmiştir.

Bağcılar’da yapmış olduğumuz eğitime destek projelerimiz, kültürel projelerimiz, engellilere ilişkin hizmetlerimiz, kent bilincinin yerleştirilmesiyle ilgili çalışmalarımız, gençlik ve spora ilişkin çalışmalarımız, sosyal yardımlara ilişkin çalışmalarımız, parklarımız ve yeşil alanlarımız, sağlık hizmetlerimiz artık belediyenin rutin hizmetleri haline gelmiştir. Hizmetin odağına insan yerleştirilmiş “Önce insan” parolası Bağcılar’da hayata geçirilmiştir.
Bağcılar; bugün altyapı sorunlarını çözmüş, “gelecek seçim için değil, gelecek nesiller için” güzel mekânlar oluşturmuş, sosyal dayanışmanın ve sosyal barışın belediye öncülüğünde ve rehberliğinde gerçekleştiği özgün bir ilçe olmuştur.

Bağcılar’da bugün modern kent yaşamının nimetlerini sunan özel kompleksler inşa edilmiştir. Bunlardan bir tanesi de açılışını yapacağımız dev kapalı yüzme havuzu tesisimizdir.

Biz ilçemizde sadece tesisler inşa etmiyoruz. Aynı zamanda bir yönetim kültürü de inşa ediyoruz. Çünkü, bir şehir sadece fiziksel boyutundan ibaret değildir.Bir şehrin insani yönü, o şehrin sosyal boyutuyla ortaya çıkar. Şehrin sosyal boyutu ise o şehrin sosyal dokusuyla ortaya çıkar. Bir şehirde fiziksel doku sosyal dokuya göre anlam kazanır. Bunun bilimsel adı ise Bağcılar’da yeni bir kent sosyolojisi inşa etme çalışmasıdır. Bizim şehircilik vizyonumuzun üç ayağı vardır, yaşadığımız şehrin felsefesi, yaşadığımız şehrin sosyolojisi ve yaşadığımız şehrin hukukunu bilerek şehrin ruhunu anlamaktır.
Sağlıklı nesiller için sağlık açılımımızla, Bilgi Evlerimizle, spor mekânlarımızla, Kapalı Yüzme Havuzumuzla Bağcılarımız çağdaş uygarlık seviyesine doğru âdeta koşmaktadır.

22 konak açıldı

Belediye başkanlığınız dönemindeki icraatlarınızdan hareketle ifade etmek isterim ki; Engelli Kardeşlerimizi hayatın içine almış olmanın huzurunu en iyi siz bilmektesiniz. İlçemizdeki Engelliler için yaptığımız çalışmalar özellikle Engelliler Rehabilitasyon Merkezimiz nedeniyle tarafınızdan da iltifatlar almış durumdayız.
Bağcılar Belediyesi olarak hayatın merkezine insanı koymakla birlikte; Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezimizle hayvanları, yeşil alan ve çevre düzenlemelerimizle bitkileri dahi unutmadığımızı da halkımız fark etmiş, teşekkürlerini tarafımıza defalarca iletmişlerdir.
Kültürümüzde sohbetin yeri tartışılmayacak kadar önemlidir. Buluşma noktaları müştereklerimizi çoğaltacağımız ortamlardır. İşte bu yüzden 22 Mahallemizde 22 Mahalle Konaklarımız halkımızın misafirperverliğinin kurumsallaşmış mekânlarıdır.
Halkımızın her şeyin en iyisine layık olduğunu ilçemizde en iyi anlatan tesislerimizden biri de Bağcılar Halk Sarayımızdır…
Faaliyetlerimizde bizleri yalnız bırakmayan gönülleriyle birlikte imkânlarını projelerimize dahil eden hayırsever işadamlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum.

Gurur duyulacak ilçe

Şehir felsefemizin temelini oluşturan “Şehir kendini ona ait görmeyene esrarını açmaz” sözü bizim için önemli bir yaklaşımdır. Biz şehri yönetenler ve bu şehirde yaşayanlar olarak kendimizi bu şehre ait görüyor ve bu şehrin esrarını yüreklerimizde hissederek hizmet heyecanımıza heyecan katarak yolumuza devam ediyoruz. Bağcılar’ın sokaklarında oynamış, çocukluğunun ve gençliğinin en güzel günlerini Bağcılar’da yaşamış ve bugün bu kentin imarından sorumlu bir kişi olarak diyorum ki, bugün Bağcılar, her bireyin yaşamaktan dolayı kendisini mutlu hissettiği, gurur duyduğu bir Bağcılar olmuştur. Bu mutluluğun sürdürülebilir olması için bıkmadan, usanmadan ve heyecanımızdan hiçbir şey kaybetmeden hizmete devam ediyoruz.
Bu açılışlar vesilesiyle, Bağcılarımızı şereflendiren başta Sayın Başbakanımıza, sayın bakanlarımıza, sayın milletvekillerimize, sayın valimize ve siz saygıdeğer misafirlerimize en kalbi şükranlarımı sunarken, Bağcılar’ın bütün çalışmalarında sonsuz desteğini gördüğümüz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş Bey’e ve Bağcılar’ımızın kurucu belediye başkanı, başkanlığı süresince gecesini dahi Bağcıların sokaklarında geçiren İstanbul milletvekilimiz Sayın Feyzullah Kıyıklık Bey’e şahsım ve Bağcılar halkı adına ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Yeni 41 açılışın ilçemize İstanbul’a ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyor saygılar sunuyorum.”
Bağcılar’ın Kurucu Başkanı, İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık’ın konuşmasının ardından büyük alkışlarla Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan konuşmasını yaptı.

''Türkiye seninle gurur duyuyor'' sloganları arasında konuşmasını yapan Başbakanımız Erdoğan, AK Parti'nin diğerlerinden farkını açıkladı.Başbakanımız Erdoğan, şöyle konuştu:
''Sizlere yola çıkarken mutlu ve müreffeh bir Türkiye sözü verdik. Bu sözün gereğini yerine getirmek için yan gelip yatmak yok. Gece gündüz demeden çalışacağız. Bu eserler bu gayretin ürünüdür, Türkiye'nin, sizlerin aydınlık geleceğine duyduğumuz güvenin vesilesidir.
Yıllar yılı bu ülkenin, milletin, şehirlerin ihtiyaçları ihmal ve gözardı edildi. Çünkü milletin derdi ile dertlenmeyen, milletin emaneti olan kaynakları çarçur eden yönetimler iş başındaydı. Yola, hastaneye, okula, altyapıya, hizmete hiç önem verilmiyordu. Biz dedik ki; yağma yok. Bu ülkenin kaynakları, bu milletin ihtiyaçlarına, yatırımlarına gidecek.”

Arşın ordaysa Bağcılar Burada…
Bağcılar'a yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Başbakanımız, bu eserlerin daha güzel ve modern Bağcılar için yapıldığını anlattı. “Arşın ordaysa Bağcılar burada.” Ve ''Herkes laf üretir, biz iş üreriz. Farkımız bu...'' diyen Başbakanımız,, tüm şehirleri daha aydınlık bir geleceğe taşıma gayreti içinde olduklarını, bunun için de durmadan yola devam ettiklerini söyledi.

Popülizme prim yok
Popülizme prim vermeyerek, ekonomiye ciddiyet ve kararlılığı getirdiklerini anlatan Başbakanımız, milletin kendilerinden beklediklerini de bir an olsun akıldan çıkarmadıklarını söyledi.
Sadece belli bir zümrenin menfaatlerini düşünenlerin Türkiye'ye kaybettirdiği yılları telafi etme gayreti içinde olduklarını belirten Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin adalet ve kalkınma yolculuğunda güven ve istikrara önem verdiklerini, bu iki unsuru kalkınmanın ve ilerlemenin anahtarı gördüklerini ifade etti.
''Çözülemez'' denilen sorunları bir bir çözerek, Türkiye'yi tarihinde görmediği refahla tanıştırdıklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin 6 yıla yakın zaman içinde 10 yıllara sığamayacak büyük bir atılım gerçekleştirdiğini söyledi.
Kara bulutların dağıldığını, ülkenin önünde aydınlık ufuklar belirdiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
''Bu nasıl oldu? Düne kadar yanlış giden her şey nasıl doğru yola girdi? Sizler birlik oldunuz. Ülkeye birlik geldi. Sizler aynı duygularda birleştiniz, Türkiye şaha kalktı. Sizler ülkenize sahip çıktınız, hükümetinize sahip çıktınız. Türkiye, dünyayı şaşırtan bir gelişme yakaladı. Bu, milletimizin başarısıdır.''
Türkiye'nin hangi ağır felaketlerin kıskacından çıkarak bugünlere geldiğini herkesin çok iyi bildiğini ifade eden Erdoğan, geçmişte 22 bankanın fona devredilmesiyle bu milletin o günün parasıyla 50 milyar dolar ödediğini anlattı.
Artık güven, istikrar var

Kendi dönemlerinde fona bir banka bile devredilmediğini belirten Başbakan Erdoğan, ''Artık bankacılıkta korsan dönem bitti. Artık güven, istikrar var. Artık denetim, takip var'' diye konuştu.
Türkiye'yi felaketlere sürükleyen zihniyetlerin de iyi bilindiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bugün de onların gündemi milletin gündeminden çok uzaktır. Türkiye, milletin derdiyle dertlenmeyen bu siyasetçilerden çok çekti. Ankara'nın dışında ne olup bittiğiyle hiç ilgilenmeyen, ilgilense de sonuç üretemeyen anlayıştan benim milletim çok çekti'' diye konuştu.
Erdoğan, yakın geçmişte yaşanan krizlerin sayıla sayıla bitirilemediğini ifade ederek, 1980'de doğan ve bugün 30 yaşına yaklaşan kişilerin yaşı kadar kriz gördüğünü anlattı.
2001 kriziyle de ülkenin her alanda felaketin eşiğine getirildiğini belirten Erdoğan, ''Böyle kriz anlayışı içindeki bir ülke rahat yüzü görebilir mi? Hedeflerine yürüyebilir mi?'' dedi.
Erdoğan, 6 yıldan daha az zamanda Türkiye'nin silkinip ayağa kalktığını ifade ederek, bunu ekonomik değerlerle anlattı.

Başbakanımız Erdoğan, ''Bu ülkenin evlatlarını şehirli-kenar mahalleli veya göbeğini kaşıyanlar-kaşımayanlar diye ayıranlar olabilir. Fakat biz milletimizin hiçbir ferdini ayırmadık”. İlköğretim ve ortaöğretim okullarında öğrencilerin sıralarına zengin-fakir ayırımı yapmadan kitapları koyduklarını söyledi. Başbakanımız, ''Biz bunu, 'oğluma kitap alamıyorum' diyenler üzülmesin diye yapıyoruz'' şeklinde konuştu. Şu anda Türkiye'de bilişim teknolojisi sınıfı olmayan ilk ve ortaöğretim okulu kalmadığını, hızlı internet teknolojisini okulların yüzde 95'ine yaygınlaştırdıklarını vurgulayan Başbakanımız, ''Bundan önce Türkiye'nin okullarında böyle bir şey var mıydı? Bizim iktidarımızda bunlar oldu. Lafla medeni olunmaz, lafla çağdaş olunmaz. Medeni olmak, çağdaş olmak icraat gerektiriyor'' diye konuştu.

Başbakanımız, Ağrı'nın Patnos'undan, Muş'un Malazgirt'ine, Edirne'ye, Sinop'a, Hatay'a, ayırt etmeden her yere gittiklerini ifade ederek, ''Çünkü bizde etnik milliyetçilik yok. Bu ülkedeki 70 milyon hangi etnik kimliğe sahip olursa olsun bizim kardeşimizdir, canımız, ciğerimizdir'' dedi. Türkiye'nin batısını ihya edip, doğusunu terk etmek veya Karadeniz'i, Orta Anadolu'yu ihmal edip, Güney Doğu Anadolu'yu bir tarafa koymak gibi bir anlayışla değil, 780 bin kilometre kareyi aynı anlayışla imar ettiklerini belirten Başbakanımız, sadece Doğu ve Güney Doğu Anadolu'ya son 5 yılda yapılan yatırım miktarının 8.5 katrilyon lira olduğunu kaydetti. Başbakanımız, bu yatırımların otoyol ve bölünmüş yollardan okullar ve hastanelere, adalet saraylarından emniyet binalarına kadar geniş bir alanı kapsadığını ve sadece Doğu ve Güney Doğu Anadolu'ya 46 bin konut yaptıklarını anlatarak şöyle devam etti: ''Onlar, buraların semtine bile uğramıyorlardı. Böyle bir şey yoktu. Onlar Sivas'tan öteye gidemezler. Onun için bu yıl 81 vilayetin 80'inden milletvekili çıkaran AK Parti oldu. Niye onlar çıkaramadı? Biz milletimizi seviyoruz, güveniyoruz. Milletimiz de bizi seviyor ve güveniyor. Ben bunu gördüm. Bakın diğer liderlere, inanın Sivas'ın ötesinden ya 1 ya 2 ile gitmişlerdir. Biz 81 ilin 81'ine de gittik.'' Kendisinin bir ile en az 2 kere gittiğini, bunun yanı sıra başbakan yardımcıları ve bakanların defalarca gittiklerini anlatan Başbakanımız, Türkiye'nin her tarafını ihya edeceklerini ve onun özlemi içinde olduklarını söyledi.

Sevgi sloganları arasında sözünü tamamlayan Başbakanımız, daha sonra diğer davetlilerin de katılımıyla toplu açılışı gerçekleştirdi. Kurdelayı, Başbakanımızla birlikte, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul Valisi Muammer Güler, İBB Başkanı Dr.Mimar Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul Milletvekillerinden Feyzullah Kıyıklık, Ünal Kaçır, Çorum Milletvekili Agah Kafkas, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Ak Parti Bağcılar İlçe Başkanı Necati Kahraman, diğer açılış noktalarında ise, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nazif Özak, Ak Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Ak Parti İstanbul Milletvekillerinden İdris Güllüce, İbrahim Yiğit, Sanatçı İbrahim Tatlıses ve Hayırsever işadamları katıldı.

Onbinlerce vatandaşın akın ettiği Bağcılar Olimpik Spor Salonunda yapılan açılış programının ardından Başbakanımız Tayip Erdoğan, ilçede bulunan Hayat Park, Hospitadent ve Holiday İnn Otelinin açılışlarını yaptı.