BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Alman Bakan Fatihte

Almanya Nordrhein-Westfalen Eyaleti Entegrasyon Bakanı Armin Laschet Fatih Belediyesi'ni ziyaret etti.

Abone ol

Almanya Nordrhein-Westfalen Eyaleti Entegrasyon Bakanı Armin Laschet Fatih Belediyesi'ni ziyaret ederek Başkan Mustafa Demir'le görüştü. AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'nun da bulunduğu görüşmede, Demir, konuk Bakan'a bir Çeşm-i Bülbül vazo hediye etti.

Beraberinde Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı Yaşar Bilgin olduğu halde Fatih Belediyesi'ne gelen Konuk Bakan Armin Laschet, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından karşılandı.

Demir, Alman Entegrasyon Bakanı Laschet'in ziyaretinden mutluluk duyduğunu belirterek "İlçemize hoş geldiniz" dedi. Fatih'le ilgili kısa bir bilgi veren Demir, Eminönü ile birleşme kararından sonra Fatih'in sur içini kapsayan eski İstanbul anlamına geldiğini anlattı.

İstanbul'un geçmişte Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarına başkentlik yaptığını belirten Demir, Eminönü ile birleşen Fatih'in gündüzleri nüfusunun 2.5 , 3 milyon kişiye ulaştığını kaydetti. Demir, Fatih Belediyesi'nin tarihi kente yakışan görünüme kavuşması için eski eserleri gün ışığına çıkaracak rehabilitasyon projelerine önem verdiğini açıkladı.

Konuk Bakan da konuşmasında İstanbul'un tarihi önemini bildiğini ve burada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Konuk bakana yemek veren Demir, yemekten sonra konuk Bakan Armin Laschet'e bir "Çeşm-i Bülbül" vazo hediye etti.