BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.393,74
HABER /  GÜNCEL

Başkanların lale buluşması

Emirgan Korusu gelin gibi süslendi. Sarıyer'de düzenlenen lale sergisinde başkanlar halkın arasına karıştı.

Abone ol

Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün, Uluslararası İstanbul Lale Festivali kapsamında düzenlenen “Laleler Heykel ve Tasarım Sergisi”nin açılışına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile birlikte katıldı.

Başkan Yusuf Tülün ile Sarıyer Kaymakamı Mehmet Ersoy, sergi açılışından önce laleler ile adeta bir gelin gibi süslenen Emirgan Korusu’nda dolaştı. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören Başkan Tülün, istekler üzerine bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Emirgan Korusu’ndaki Beyaz Köşk’ün bahçesinde düzenlenen “Laleler Heykel ve Tasarım Sergisi”nde; Ayşegül Aldinç, Betina Hakko, Canan Göknil, Cemil İpekçi, Çağla Şikel, Derya Baykal, Dilek Hanif, Eyşan Özhim, Ece Sükan, Gülben Ergen, Nihat Odabaşı ve Nükhet Duru’nun renklendirdiği lale heykelleri yer aldı. Sergiyi ve laleleri görmek isteyen İstanbullular da Emirgan Korusu’nu doldurdu.

Serginin açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 150 yıl önce İstanbul’dan Hollanda’ya giden laleyi kendi evine döndürmek için başlattıkları çalışmanın 3. yılına girildiğini belirterek, “Bugün artık lale bizim bir parçamız oldu. Bu yıl kent genelinde 65 türde 12 milyon lale diktik ve 1 milyon 800 bin lale soğanını da İstanbullulara dağıttık. 7 bölgede lale temalı park yaptık” dedi.

Konuşmaların ardından yüze yakın sanatçı tarafından oluşturulan lale heykelleri sergisinin açılışı yapıldı. Katılımcılara günün anısına teşekkür plaketi verilmesinin ardından Başkan Topbaş ile Başkan Tülün vatandaşların arasına karışarak lale temalı heykelleri inceleyip, vatandaşlarla sohbet etti.