BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

301 değişikliğinin tehlikesi!

MHP, 301. madde değişikliğine başından beri karşı çıkıyor. Peki bu değişikliğin tehlikesi ne? Paçacı bakın nasıl anlattı;

Abone ol

İNTERNETHABER-ÖZEL
ZÜBEYİR KINDIRA

ANKARA- MHP'li Cihan Paçacı 301. madde değişikliğinin Türkiye'de etnik tartışmaları artıracağını ileri sürdü.

Paçacı İNTERNETHABER'e yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Etnik kavgaların, hakaretlerin ve tartışmaların daha büyümesi için adeta hukuki ortam dayanak olarak hazırlanıyor. Bu 301 değişikliğinden sonra göreceksiniz etnik kavgalar artacak. Küfürler, Türklüğe hakaret artacak. Ve bu hükümet buna uygun ortamı hazırlıyor."

GÜCÜMÜZ YETTİĞİNCE ENGELLEYECEĞİZ

MHP olarak demokrasi sınırları içinde hukukun el verdiğince ve muhalefet güçlerinin yettiğince yasanın çıkmaması için çaba göstereceklerin söyleyen Paçacı yalnızca Meclis'te değil, tüm Türkiye'de 301 değişikliğinin ne anlama geldiğini anlatmaya çalıştıklarını anımsattı. "Afişlerle konuşmalarla bunu anlatmaya çalışıyoruz. Kamuoyu 301 değişikliğinin ne anlama geldiğini bilmeli. Bu yasa çıkınca elbette ki Türkiye'deki insanları ilgilendirecek. Peki Türkiye'de kimleri ilgilendirecek? Elbette ki Tükleri ve Türkiye içindeki etnik yapıları ilgilendirecek. Göreceksiniz etnik kavgalar daha da artacak" diye konuştu.